Jeep Safari Kaap Verdie
Surfen Kaap Verdie

Bezienswaardigheden en activiteiten

De verlaten en paradijselijke zandstranden van Boa Vista zijn het hoogtepunt van het eiland. Met meer dan 50 kilometer aan langgerekte en verlaten zandstranden is Boa Vista uitermate geschikt voor strandliefhebbers en ook kite- en windsurfers kunnen hier hun hart ophalen.
Boa Vista biedt een rijke cultuur, zeer vriendelijke bevolking en heerlijke restaurants met een combinatie van Mediteraans en Kaapverdiaans eten. Zowel rustzoekers als avonturiers komen hier volledig aan hun trekken.

4 x4 Jeepsafari

Het eiland Boa Vista nodigt uit tot prachtige jeepsafari's door de woestijn met haar indrukwekkende 'wandelende' duinen. Met name rustzoekers, watersporters en strandliefhebbers zullen op Boa Vista volledig aan hun trekken komen met het 55 kilometer aan langgerekte stranden van Santa Monica.

4 x4 Jeepsafari

Duiken en snorkelen

Door de bijzondere ligging van de Kaapverdische eilanden en het heldere water is het duiken bij één van de riffen rondom Boa Vista erg mooi. Schildpadden, mantra roggen, walvissen en walvishaaien kunnen gezien worden.

Duiken en snorkelen

Walvissen en schildpadden

De bultruggwalvissen bezoeken Boa Vista om daar hun jongen te baren en te paren. Het beste moment om een walvis te zien is van maart tot en met juni, wanneer de geboren bultruggen in meer ondiep water verblijven. In een tour op een catamaran of motorboot komt u dichterbij dan ooit.

Boa Vista is één van de drie plekken ter wereld waar de beschermde Caretta Caretta schildpad haar eieren legt. Halverwege juni tot en met eind oktober komen de schildpadden het strand op om eieren te leggen. Tussen eind augustus en december worden de jonge schildpadden geboren en gaan deze richting zee. Het zien van een schildpad tijdens een tour met de “Turtle Rangers” is bijna gegarandeerd met meer dan 20.000 nesten op het eiland.

Walvissen en schildpadden

Sal Rei

In de charmante hoofdstad van Boa Vista, Sal Rei, geniet de lokale bevolking van het leven. Ze drinken een drankje in de schaduw van een boom, de kinderen spelen in het zand en de vissers verven hun kleurrijke boot. Sal Rei is niet overspoeld door toeristen en de oude binnenstad heeft zijn authentiek sfeer behouden. Restaurants hebben een heerlijke kaart door invloeden van Portugal, Italië en Spanje. Elke dag staat er verse vis op het menu die rechtstreeks uit de zee komt. Een aanrader is verse tonijn carpaccio (sashimi) of kreeft.

Sal Rei

Surfen en kitesurfen

De windsurfer en de kitesurfer hebben hier een uitstekende vakantie door een combinatie van goede winden en het prachtige, heldere water met mooie golven. Materiaal is gemakkelijk via verschillende verhuurders te verkrijgen. Het is voor veel professionals een locatie om door te blijven trainen tijdens het winterseizoen.

Surfen en kitesurfen

Viana woestijn

De enige zandwoestijn van Kaapverdië ligt op Boa Vista. Het bestaat uit heuvels van fijn en wit zand die een keten vormt zover als u kunt kijken. Een unieke plek om gezien te hebben en bereikbaar met een quad of 4x4 tour.

Viana woestijn

Scheepswrak

Op 8 kilometer ten Noorden van Sal Rei ligt het scheepswrak van een Spaans cargoschip dat op 1 september 1968 is gestrand. Door de ligging zeer dichtbij het strand en de achterliggende witte zandduinen, levert dit een uitermate geschikte locatie op voor een panoramafoto.

Scheepswrak

Wetlands

Met de droogte en vele zandduinen is het uniek om één van de grootste wetlands (waterrijke gebieden) van Micronesia (alle vulkanische eilanden direct ten westen van Afrika) te hebben. Dit unieke ecosysteem is een thuishaven voor veel bijzondere vogels die vanuit Europa of West-Afrika komen.

Wetlands

Rondom Boa Vista

Met een klein vliegtuigje is een uitstap naar een ander eiland mogelijk. Boa Vista kan ook gebruikt worden als begin- of eindpunt van uw rondreis door Kaapverdië.

Rondom Boa Vista