4 vragen aan Karlijn Visser van Holistik

4 vragen aan Karlijn Visser van Holistik

Karlijn Visser van lifestyle magazine Holistik heeft in december 2022 maar liefst twee keer met haar familie een huis bij Dutchen geboekt. Het beviel de eerste keer zo goed, dat ze besloot om ook kerst samen op Park de Zeegser Duinen door te brengen. Na haar verblijf hebben we Karlijn vier vragen gesteld.

 

De kernwoorden van Dutchen zijn Puur, Fijn & Anders – sluiten deze kernwoorden aan bij je verblijf op Park de Zeegser Duinen en zo ja, op welke manier?

Dat onze mini break van drie en vier nachtjes puur, fijn en anders was, kan ik bevestigen. De parkbeheerders zijn vriendelijk en goed bereikbaar via WhatsApp. Ik verlang regelmatig terug naar het gemak waarmee ik de dag in alle vroegte begon met een rondje wandelen door de Zeegser Duinen. Ik luisterde dan ingesproken Whatsapp-berichtjes af van vriendinnen en sprak vervolgens iets terug in, in de trant van 'Hier Karlijn, live vanuit de Zeegser Duinen, hoor je de schapen op de achtergrond? Ik weet niet wat ik meemaak'. De compleet uitgeruste keuken zorgde ervoor dat we veel gekookt hebben. En over 'anders dan thuis' gesproken: ons 8-persoons huis beschikte over een aantal wellness faciliteiten die het benoemen waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een eigen sauna, jacuzzi en een sunshower (zonnedouche). 


Holistik fotos133

Heb je tips voor activiteiten in de omgeving van Park de Zeegser Duinen, welke je met ons en anderen wilt delen? 

Even klaar met de rust en sereniteit? Binnen 15 minuten zit je in het bruisende Groningen. Hartstikke leuk om daar een dag tevertoeven.

 

Zoek je het liever dichter bij huis? Dan is Zuidlaren een knus dorpje om naartoe te gaan. Je wandelt er vanaf het park in zo'n 5 kwartier naar toe en met de auto ben je er in een paar minuten. Wat tips in Zuidlaren:
- Mijn moeder en ik konden onze knip niet op de portemonnee houden bij ‘2Keerleuk’, een tweedehands winkel met mooie merken. 

- Een goed gezette cappuccino dronken we met de familie bij ‘Klasbak’, tevens wielercafé. Deze term was me tot voor kort onbekend maar dit blijkt een clubhuis voor fietsliefhebbers te zijn. Geloof me, dit werkt vooral sfeerverhogend.

- Eten op sterrenniveau doe je in Zuidlaren bij de Vlindertuin, yum! Ik ben er zelf nog niet geweest maar ik heb gehoord dat het erg lekker is en dat de porties royaal zijn, wat een topcombi!  

- Het dorp heeft een goed gesorteerde biowinkel en een bloemenzaak in een klassiek pand, een lust voor het oog in elk opzicht. 

 

Als laatste tip kan ik je het wandelgebied Ballooërveld aanraden, op 15 minuten rijden vanaf het park. Deze grote, stille heidevlakte brengt je gevoelsmatig terug naar het Drenthe uit vervlogen tijden. Navigeer op ‘Schaapskooi Balloo’ (Crabbeweg 2) en parkeer hier de auto. In augustus staat de hei in bloei en kan dit gebied zeker door voor 'magisch'. 


Welke herinnering aan het verblijf is je bijgebleven?

Dat het huis ruim genoeg was voor iedereen om zijn gang te gaan. Zo keek de rest van mijn familie op een zondagmiddag bijvoorbeeld naar voetbal (het WK) en zat ik zelf aan de keukentafel met mijn neus in de studieboeken. Samenzijn waarbij er toch ook ruimte is om je (energetisch) terug te trekken, is voor mij heel waardevol. De gesprekken die plaatsvonden tijdens ons verblijf aan de uitnodigende grote keukentafel vergeet ik ook niet snel. We luisterden samen veel naar muziek; in het bijzonder naar een liedje waar mijn moeder een speciale band mee heeft en waarvan de zangeres overleed toen wij op Park de Zeegser Duinen verbleven, ‘Songbird’ van Fleetwood Mac.   

 

Welke zen-factor zou je de omgeving van Park de Zeegser Duinen geven?

Een hele hoge! De combinatie van een comfortabele accommodatie met een natuurgebied voor de deur, is voor een stadse trien zoals ik een oase van rust. De frisse lucht, rondtrekkende kuddes schapen en een huisje dat uitnodigt tot buitenleven maken dat ik me alweer verheug op een volgend verblijf.