Bloemendaal guide: wat te doen

Bloemendaal guide: wat te doen

Het strand en de duinen heeft op velen een grote aantrekkingskracht. Niet zo gek, want het is het hele jaar rond fijn vertoeven aan de Nederlandse kust. Het ideaal gelegen Bloemendaal is een perfecte getaway voor een break met z’n tweetjes of met het gezin.

 

Natuur en stad komt samen

Bloemendaal ligt vlakbij zee én is omringd door natuur en leuke steden. Dit gegeven maakt Bloemendaal een gewilde locatie. Het charmante dorp heeft gezellige boetiekjes zoals Boutique Echt, Seel Concepts en een aantal mooie kinderkleding winkels. Leuke restaurants waar je zomers gezellig een terrasje pakt zijn Fleurie, Locael, Restaurant N.A.P. en Nieuw Vreeburg. In de winter is het er knus en zijn er genoeg plekjes om een warme chocolademelk te drinken, zoals bij San Blas of de Republiek. Als je voor een wandeling door de Kennemerduinen gaat, is Het Duincafé een fijn adres om even op te warmen. Haarlem, met z’n historische centrum en ontelbare restaurantjes en winkels, ligt op een steenworp afstand. Ook Amsterdam, Hoorn en Alkmaar zijn gemakkelijk te bereiken. De Nederlands toeristische trekpleister de Zaanse Schans is vanuit Bloemendaal ook gemakkelijk te bezoeken. Dit cultureel erfgoed dorp is een absolute must go. 

 


Surfen Zandvoort Bloemendaal

Ontspannen en flaneren aan het strand

De stranden van Bloemendaal aan Zee en Zandvoort aan Zee zijn razend populair in de regio. Bij kouder weer komt men hier een frisse neus halen om daarna op te warmen in een van de hippe strandtenten. Sommige strandpaviljoens in Zandvoort zoals Thalassia en De Haven van Zandvoort, zijn het hele jaar rond open, van ontbijt tot diner. 

 

Zomers is het gezellig druk op de stranden. Niet alleen komt men er om overdag van de zon te genieten maar ook om aan het eind van de dag te chillen of om ’s avonds te dansen. In de strandpaviljoens in Bloemendaal en Zandvoort kun je over het algemeen erg goed eten. Er wordt zomers dan ook veelvuldig geluncht, geborreld en gedineerd op het strand. In de avond is er geregeld live muziek of een DJ bij Woodstock, Beachclub Fuel en Beachclub Vroeger en wordt er tot in de late uurtjes gedanst. In de hippe strandtenten zoals Ubuntu Beach, Hippie Fish en Kayuca is het zomers van ’s ochtends vroeg tot ’s nachts een gezellige drukte. 

 

De stranden zijn gedurende het hele jaar ook populaire (kite)surfspots; in de zomermaanden kan je bij Rapa Nui in Boemendaal, Surfana Noosa en The Spot in Zandvoort surflessen volgen. En in het winterseizoen zie je geregeld paarden over het strand rijden. Er is altijd wel wat te beleven op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort. 

 


Nationaal park de Kennemerduinen

De Kennemerduinen, waar Bloemendaal aan grenst, is een prachtig natuurgebied waar het hele jaar door genieten is. In de lente en zomer is het hier prachtig. Wandel of fiets door het duingebied en zie de natuur in zijn volle glorie. 

 

Vanuit het bezoekerscentrum Kennemerduinen worden het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor de kinderen van 3 tot 10 jaar zijn er spannende dieren speurtochten en natuurspelen. Vanuit het bezoekerscentrum starten ook verschillende wandelingen door het duingebied. Maak een schemerwandeling in het duin of ga op zoek naar wisenten (Europese bison) tijdens de wisent wandeling. Je wandelt dwars door de Kennemerduinen, richting Zandvoort, waar je je fijn kunt opwarmen bij de Haven van Zandvoort

 

Een andere manier om het Kennemerduingebied te verkennen is op een paard. Manege Kennemergaarde en Manege de Baarshoeve organiseren ritten op het strand of door de duinen. Paarden kun je hier ook los zien lopen. Het konikpaard leeft hier in harmonie samen met andere grazers zoals Schotse hooglanders, reeën en damherten. 

 

 


dutchen-suites-bloemendaal-vakantie-holiday-2022-19

Culinaire verwennerij

Aan gezellige restaurants en goed eten geen gebrek in Bloemendaal en omgeving. Wil je je innerlijke ik ultiem verwennen en een bijzonder avondje beleven? Dan kun je terecht bij Restaurant de Bokkedoorns van chef-kok Roy Eijkelkamp. Het restaurant heeft maar liefst twee Michelinsterren en is een begrip in het hele land.  

 

Stijlvol logeren achter de duinen

Logeren in Bloemendaal doe je in één van de boutique verblijven van de Bloemendaal Hotel Collection. Een selectie van unieke boutique suites, appartementen en hotelkamers vind je in het centrum van Bloemendaal, pal achter de duinen. De moderne inrichting, de kleinschalige opzet en de persoonlijke aandacht maken je verblijf tot een onvergetelijke ervaring.