Herfst in Schoorl

Herfst in Schoorl

Herfst_Bij_Dutchen_uitzicht

Denk aan de herfst, dan denkt u al snel aan kastanjes zoeken in het bos tijdens een wandeltocht, genieten van een knisperend haardvuur, samen lekker lang tafelen en met z’n allen spelletjes doen tot laat: activiteiten waar gezelligheid en samen zijn centraal staan.

 

De herfst is een heerlijk moment om er met familie en vrienden even tussenuit te gaan. De kleuren in de Schoorlse Duinen zijn dan op hun mooist: de bladeren aan de bomen kleuren bruin en groen en het licht in het duingebied is prachtig.

 

Bij onze centrale receptie in het dorp kunt u fietsen huren. Wanneer u ze voor aankomst reserveert staan ze alvast klaar bij uw villa. De fiets is de ideale manier om de herfstkleuren in de duinen rondom Schoorl te ontdekken!

 

Fietsroute: rondje strand & Bergen

 

Vanuit het dorp fietst u richting Italiaans restaurant La Grotta, vlak na het restaurant slaat u linksaf de duinen in. Na ongeveer een kilometer komt u bij Bospaviljoen de Berenkuil. U bent natuurlijk net onderweg, maar een kop koffie en een lekker stuk gebak gaan er altijd in... Volg het pad aan de rechterzijde van het paviljoen tot u bij de volgende grotere kruising komt: hier slaat u linksaf.


Houdt bij de volgende kruising rechts aan om richting Bergen aan Zee te gaan. Wanneer u het dorp in fietst, is het strand niet te missen. Ons favoriete strandpaviljoen is Noord: hier zit u ook in de herfst heerlijk buiten wanneer de zon schijnt. Noord is een fijne plek om te lunchen en te blijven hangen voor een borrel.

 

Met een goedgevulde maag fietst u over de Zeeweg richting Bergen. Na een kilometer of twee slaat u linksaf bij de rotonde om de Eeuwigelaan op te fietsen: de bekende en zeer mondaine laan met enorme en prachtige villa’s. Aan het eind van de laan fietst u zo het centrum van het gezellige dorp Bergen in.

 

Bergen heeft een levendig centrum met leuke boetieks en vele plekken om te borrelen en dineren. Rondom de oude kerk, middenin het dorp, zijn meerdere leuke plekken te vinden voor een borrel. Fabels is een van onze favorieten: hier kunt u heerlijk borrelen, lunchen en ook dineren. Houdt u van een goede biefstuk? In Bergen is een vestiging van Loetje.

 

Vanuit Bergen is het nog zo’n 20 minuten fietsen terug naar Schoorl: u heeft wel weer een borrel verdiend!