LEUKSTE UITJES MET KINDEREN IN SCHOORL

LEUKSTE UITJES MET KINDEREN IN SCHOORL

Schoorl met kinderen Schoorlse duinen

Met volop keuze uit fijne Noordzeestranden, een charmante dorpskern en een schitterende ligging aan het hoogste en breedste duingebied van Nederland, is de kustplaats Schoorl niet alleen populair bij natuurliefhebbers. Ook gezinnen zijn dol op de vele kindvriendelijke activiteiten en mogelijkheden in en rond Schoorl.

 

Kinderactiviteiten in Schoorl

Hoewel het dorp Schoorl met zijn 6.000 inwoners allesbehalve groot is, biedt het tal van hoogtepunten voor kinderen. Bijvoorbeeld het 51 meter hoge klimduin, dat midden in de dorpskern van Schoorl begint en vaak als gigantische zandbak wordt gebruikt. Terwijl de kleintjes spelen, kunnen ouders genieten van een kopje koffie in een van de cafés aan de voet van het duin, zoals JOOP of Zilte Zoen.

 

Een ander startpunt voor avonturen met het hele gezin is het Buitencentrum Schoorlse Duinen, het bezoekerscentrum van het natuurgebied met aangrenzend een café. Er is een bosspeeltuin, er worden activiteiten aangeboden, er loopt een uitdagend blotevoetenpad en er zijn speciale thematische wandelroutes voor kinderen. Stop voor een hapje tijdens een wandeling of fietstocht door de Schoorlse Duinen: Bospaviljoen De Berenkuil.


Op naar de zee!

Wie in Schoorl op vakantie is, heeft keuze te over met maar liefst zes stranden in de directe omgeving. Bijzonder gezinsvriendelijk is het strand en de lagune van Camperduin, dat indruk maakt met zijn ondiepe water, het piratenspeelschip, diverse watersporten en de nabijheid van twee strandpaviljoens. Als je de duinen en stranden van Schoorl op de fiets wilt verkennen, kun je fietsen, e-bikes en bakfietsen huren bij de receptie van Dutchen.

 

Speeltuinen rondom Schoorl

Er zijn een aantal leuke speelplekken en speeltuinen rondom Schoorl:

- Neem je kinderen mee naar speeltuin De Goudvis in Sint Maartenszee, het gehele jaar geopend. Er is een enorme buitenspeeltuin en ook een overdekt speelparadijs om te bezoeken als het slecht weer is.

- Holle Bolle Boom is een driedelige avonturenwereld bestaande uit "Play", een indoor speeltuin, "Splash" een tropische indoor waterspeeltuin en "Slide", een outdoor waterpark. Deze laatste is alleen in de zomermaanden geopend. Controleer van tevoren de openingstijden.

- Speelpark de Swaan is het grootste buitenspeelpark van Noord-Holland, dat dagelijks geopend is van april tot september en van alles te bieden heeft, van klimkas tot springkussens en waterattracties.

- Batavier is een gezellig speelpark dat geopend is van april tot september en bestaat uit een grote speeltuin, roeibootjes, minigolf, trampolines, springkussens en een café. Voor de allerkleinsten is er een peutervriendelijke speeltuin.


Schoorl dierentuin

Dierenparken en dierentuinen in de buurt van Schoorl

Dierenliefhebbers opgelet: Er zijn verschillende dierenparken en dierentuinen in de buurt van Schoorl die we zeker kunnen aanbevelen:

- Landgoed Hoenderdaell is een bijzonder dierenpark met veel dieren die gered zijn uit slechte leefomstandigheden, zoals gepensioneerde circusleeuwen en bruine beren die uit Bulgarije zijn gehaald.

- Naast veel unieke diersoorten heeft het Van Blanckendaell Park ook een museum met landbouwwerktuigen en een grote speeltuin met een kinderbaan.

- Het Hertenkamp in Bergen is een kinderboerderij, waar vooral jongere kinderen blij van worden.

- Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee toont meer dan 300 verschillende vissoorten en biedt een interactief kijkje in de onderwaterwereld.

 

Activiteiten rondom Schoorl

In de duinen van Schoorl ligt een van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland. De route van 14 km kan worden opgedeeld in kortere etappes en is erg leuk voor oudere kinderen. Mountainbikes zijn te huur bij Mountainbike Huren Schoorl of het Off Road Centrum Schoorl.


Het klimpark Klimvallei is the place to be. Hier kunnen jij en je kinderen (120 cm of langer) klimmen op hindernissen van 4 tot 8 meter hoog. Er vlak naast ligt Kanoverhuur Den Helder, waar je kano's en SUP's kunt huren en uitgestippelde tochten kunt maken.

 

Vinden jij en je kinderen het leuk om lastige puzzels op te lossen? Bergen heeft een heel bijzondere Escape Room, namelijk een Escape Room in de buitenlucht. Bij Blooming Escape Room doe je met je team (vanaf 7 jaar) je uiterste best om de geheime hut in het bos van Dr. Carl te vinden.

 

Ook de skipiste in Bergen staat niet stil in de zomermaanden: vanaf begin mei kunnen kinderen vanaf 6 jaar hier tuben. Reserveren is verplicht.

 

In de kaasstad Alkmaar kun je niet alleen elke vrijdag de kaasmarkt bezoeken, maar ook motorbootjes huren om door de mooie grachten te varen. Een geweldig dagje uit!

 

Zomer is aardbeientijd! Bij By Broersen kun je tijdens het aardbeienseizoen je eigen aardbeien plukken en asperges kopen. Naast een boerderijwinkel heeft By Broersen ook een klein tuincafé waar je lekker buiten kunt zitten.