Slecht weer tips Schoorl met kinderen

Slecht weer tips Schoorl met kinderen

Schoorl staat bekend om haar schitterende duinen en uitgestrekte stranden en is een prachtige bestemming voor een familievakantie in Noord-Holland. Helaas kan het weer in Nederland soms roet in het eten gooien. Geen zorgen, er zijn in Schoorl genoeg leuke activiteiten te doen als het slecht weer is. In dit artikel delen we onze top 10 activiteiten met kinderen. De afstanden zijn berekend vanuit onze vakantieparken Park DuynvoetVillapark Mooi SchoorlPark Weideduyn en Park Duynvallei in Schoorl.

 

 

Speelparadijs De Holle Bolle Boom (11 minuten rijden)

Speelparadijs De Holle Bolle Boom is een overdekt speelparadijs in Tuitjenhorn, Noord-Holland. Het is een ideale plek om met de kinderen naartoe te gaan bij slecht weer want hier kunnen ze zich urenlang vermaken in de verschillende speelzones, die zijn verdeeld in spelen, plonsen en roetsjen. ‘Spelen’ doe je in de indoor speeltuin en ‘plonsen’ kun je in de tropische indoor waterspeeltuin, allebei geschikt voor kinderen tussen de 0 en 11 jaar. ‘Roetsjen’ kan bij mooi weer in het outdoor waterpark. Voor ouders is er een gezellige horecagelegenheid waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen spelen.


Zwemmen Hoornse Vaart

Zwemmen bij de Hoornse Vaart (15 minuten rijden)

Als het regent is zwemmen altijd een goed idee. De Hoornse Vaart is een groot zwembad met verschillende baden, glijbanen en speeltoestellen. Hier vermaken de kinderen zich wel een paar uur. Het zwembad beschikt over ruime kleedkamers met kluisjes en er is een horecagelegenheid waar je iets kunt eten en drinken.

 

 

Trampoline springen bij Street Jump Alkmaar (22 minuten rijden)

Street Jump Alkmaar is een indoor trampolinepark in Alkmaar waar je heerlijk kunt jumpen en sporten. Het park heeft verschillende zones, zoals de Main Arena, Dodgeball Arena, Basketball Arena, Foam Pit en nog veel meer. Je kunt online reserveren om zeker te zijn van je plekje. Het park heeft kluisjes waar je je spullen veilig kunt opbergen en er is een horecagelegenheid waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

 

 

Naar de bioscoop (22 minuten rijden)

Ga samen een filmpje pakken in de bioscoop en je merkt niks van het slechte weer. In Alkmaar vind je Vue bioscoop met verschillende zalen en films voor jong en oud.


Bezoek een indoorspeeltuin (19 minuten rijden)

Als je op zoek bent naar een overdekte plek waar de kinderen lekker kunnen ravotten, ga dan naar een indoorspeeltuin. Er zijn verschillende indoorspeeltuinen in de omgeving van Schoorl waar kinderen kunnen klimmen, springen en spelen, bijvoorbeeld bij Monkey Town Alkmaar of Ballorig Heerhugowaard

 

 

Jeu de Boules bij Boules Bite Bar Alkmaar (15 minuten rijden)

Boules Bite Bar Alkmaar is een unieke locatie in het centrum van Alkmaar waar je wat kunt eten, drinken én een potje jeu de boules spelen. Het is een perfect uitje met vrienden of familie bij slecht weer. Het concept van Boules Bite Bar Alkmaar is eenvoudig: je kunt reserveren voor een jeu de boules baan en na afloop samen gezellig borrelen. Het spel is gemakkelijk te leren en er is geen ervaring vereist. Een leuke activiteit voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring.

 


Klimhal Slecht weer activiteiten

 

Klimmen bij De Broekerberg & bowlen bij GEUS® (15 minuten rijden)

Bij slecht weer is de klimhal bij De Broekerberg in Broek op Langedijk een ideale locatie om actief bezig te zijn. Of je nu een beginner of een ervaren klimmer bent, er zijn genoeg uitdagingen voor iedereen. Elke eerste woensdag van de maand (18.30-19.30)  en elke derde zaterdag van de maand  (12.30-13.30) is er een gratis proefles voor kinderen, waarvoor je via deze link kan inschrijven. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

 

Op hetzelfde terrein bevindt zich GEUS®; hier kun je bowlen op maar liefst 10 bowlingbanen, elk geschikt voor 6 personen. Je kunt de bumpers op de bowlingbanen per persoon instellen, waardoor de uitdaging voor kinderen en volwassenen net zo groot blijft. Ook zijn er voor de kids speciale lichte ballen en afrolrekjes. Er is een eenvoudig restaurant aanwezig.

 

 

Formule 1 simulatie bij Racesquare (17 minuten rijden)

Racesquare Alkmaar is dé plek voor de echte racefanaten vanaf 8 jaar in Alkmaar. Hier race je op maar liefst 1.000 m2 met een racesimulator over alle Formule 1 circuits van de wereld. Voor gezinnen met jonge coureurs zijn er speciale Kids & Family races tegen een lager tarief. Na het racen kun je bij Racesquare Alkmaar terecht in de gezellige horecagelegenheid. 


Ga naar het Zee Aquarium (19 minuten rijden)

Het Zee Aquarium is gevestigd in Bergen aan Zee, vlakbij Schoorl. Hier kunnen kinderen van alles leren over het leven in de zee. Er zijn verschillende aquaria te zien en er worden regelmatig voederdemonstraties gegeven.

 

 

Bezoek een museum (30 minuten rijden)

In het Huis van Hilde ga je op ontdekkingstocht door het verleden en sta je oog in oog met de voorouders van Noord-Holland. Kinderen beleven een onvergetelijke middag in het ArcheoLab met educatieve spelletjes en activiteiten. Hier kunnen ze daadwerkelijk in de huid kruipen van een archeoloog en werken met unieke archeologische voorwerpen. Of speel je liever in een kasteel, bijna als een echte prins of prinses? Het bijbehorende museumcafé biedt een ruime keuze aan drankjes, hapjes en vers gebak; veelal lokaal en met een knipoog naar het verleden.

 

In het Marine Museum in Den Helder zijn er verschillende activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jongere bezoekers. Ontdek de onderzeeboot Tonijn, maak een rondvaart, speel in het Marine Museum speelschip, bezoek de kindvriendelijke tentoonstellingen zoals ‘SOS, een schip zinkt!’ of doe een speurtocht (bij de kassa verkrijgbaar). 

 

Museum Kranenburgh is een museum voor moderne kunst waar allerlei tentoonstellingen worden georganiseerd. Kinderen kunnen hier meedoen aan speciale workshops en rondleidingen.