Praktische informatie

Praktische informatie

Wanneer te bezoeken?

De Kaapverdische eilanden zijn het hele jaar door goed te bezoeken. Door de wind is het er altijd aangenaam warm. De beste weer periode is eind september tot juni. In de zomerperiode (juni tot en met september) kan de wind gaan liggen en een enkele regendag bezorgen. Voor de meeste bezoekers zonder specifieke eis is Boa Vista het hele jaar erg prettig verblijven.

Kite surfers en windsurfers vinden dat de beste omstandigheden van december tot en met april zijn. Duikers hebben het meeste zicht in de onderwaterwereld van juni tot december.

De nestelende schildpadden zijn er van juni tot en met oktober. De schildpadden worden halverwege augustus tot en met november geboren en vertrekken dan richting zee. En de beste kans om walvissen te spotten is in maart en april.

Geld, Taal en Visa

In geheel Kaapverdië kan met Euro’s of Kaapverdische Escudo’s betaald worden. De wisselkoers is 1 euro is 110 escudo, maar vaak wordt de koers 1 op 100 gebruikt als u in Euro’s betaalt.

In Kaapverdië spreekt men Portugees, maar met Engels, Frans of Spaans kunnen ze ook overweg. De oorspronkelijke taal is het Kreol en elk dorp heeft zijn eigen dialect. De Kaapverdianen doen daarom daarom erg hun best om elkaar te verstaan en dat doen ze ook graag bij bezoekende gasten.

Voor Kaapverdië is voor veel nationaliteiten een visum nodig en deze is tegen betaling (25-35 Euro) direct op de luchthaven te koop.

Vervoer

De internationale luchthaven op Boa Vista (Rabil) ontvangt dagelijks meerdere vluchten uit Europa. In Sal Rei zijn lokale 4x4 taxi pick-ups veelvuldig aanwezig en niet duur. Een eilandtour boekt u bij de activiteitenbureaus. 

Veiligheid

Boa Vista heeft geen gevaarlijke dieren of insecten. Boa Vista is een veilig eiland en een vriendelijke bevolking.