Stranden
Stranden Boa Vista

Stranden en watersporten

Met meer dan 50 kilometer aan langgerekte en verlaten zandstranden is Boa Vista uitermate geschikt voor strandliefhebbers. Ook kitesurfers en windsurfers kunnen hier vanwege de aangename temperatuur en de gunstige wind hun hart ophalen. Het heldere water met vele vissen en wrakken maakt Boa Vista erg geschikt voor prachtige duiken. 

Stranden

Varandinha is naast een natuurgebied, vogelbroedplaats en uitstekende (geavanceerde) kitesurfspot ook een heel mooi en mystiek strand. Het ligt aan de voet van de woestijn en heeft een prachtig zandstrand. Het bezoek aan de grot van Varandinha is dan ook zeker aan te raden.

 

Santa Monica is een uitgerekt strand van meer dan 16 kilometer lang. Het is ook een gewilde locatie voor tours. Het is zo uitgestrekt dat desondanks de populariteit, het nog steeds een verlaten strand is.

 

Estoril strand heeft erg leuke strandclubs. Het strand ligt in de baai direct naast Sal Rei. Het eiland voor Sal Rei beschermd het strand tegen hoge golven en is erg geschikt om te zwemmen, kiten en om met kinderen te verblijven.

Boa Vista heeft veel zandstranden die met een 4x4 of quad te bereiken zijn en waar dagen geen mens begeeft. Voor de echte “alleen op de wereld” beleving op “het einde van de wereld” zijn deze stranden uitermate geschikt.

Stranden

Surfen en suppen

Baia Varandinha, Sal Rei, Estoril, Praia Cabral, Chaves en de oostkust van het eiland (alleen buiten het schildpaddenseizoen en met 4x4) zijn perfecte plekken om te kitesurfen, windsurfen, golfsurfen of suppen. Een prettige afwisseling van golven en wind maken de plekken zeer geschikt voor de verschillende watersporten, zonder elkaar in de weg te zitten.

Surfen en suppen

Duiken

De riffen rondom het eiland en de geleidelijke afloop maken de wateren rondom Boa Vista een plek waar veel (grote) vissen hun poetsbeurt laten doen. De kleine groene baai schildpadden zijn niet schuw en komen soms gedag zeggen. Rondom Boa Vista liggen veel wrakken van gezonken boten. Dit is voor vele vissen een aangenaam (kunstmatig) rif. Een bijzondere ontmoeting tijdens de duik of snorkeltour is met de rustige en ongevaarlijke verpleegsterhaai. Snorkelen met deze beesten kan in Baia das Gatas. Zij kunnen wel 2 meter lang worden en zijn erg vriendelijk. Tijdens het walvissen seizoen kunt u onderwater het walvissengezang horen en als u geluk hebt duiken ze uit de diepte naast u op.

Duiken