strand zon
koken

Eten, drinken & uitgaan op Texel

Texel biedt een grote verscheidenheid aan restaurants, van eten in een traditionele karakteristieke boerderij tot culinair genieten in een supertrendy restaurant. Door de nabijheid van de Wadden– en Noordzee kunt u in overvloed genieten van vele lokale visspecialiteiten; zo vanuit de zee op uw bord!

Wij bevelen u aan...

Ook op culinair gebied heeft Texel veel te bieden. Eerlijk voedsel, op het eiland zelf ambachtelijk geproduceerd met nadruk op kwaliteit en respect voor de natuur. Denk maar aan het wereldberoemde Texelse lamsvlees, schapenkaas en kruidenbitters, superverse asperges, vis, garnalen en verrukkelijke oesters. Geen wonder dat topkoks zich geïnspireerd voelen tot verrassende creaties!

 

Restaurant Bij Jef

Op Texel ontdekt u een andere wereld. Restaurant en hotel Bij Jef leert u een nieuwe culinaire wereld kennen. U vindt de meest bijzondere schatten. De Texelaar Jef Schuur creëert unieke gerechten door lokale producten te combineren met buitenlandse gerechten. Echtgenote Nadine maakt het af met haar gastvrijheid en wijnkennis.

Adres:  Herenstraat 34, Den Hoorn
Tel: 0222 319 623

 

Restaurant Freya

Voel u thuis op Texel. U zit nog net niet onder een dekentje, maar het scheelt weinig bij Freya De Bodega. Zo knus is het woonkamerrestaurant in het centrum van Den Burg. Warm en aangenaam genieten van Franse gerechten en Texelse producten.

Adres: Gravenstraat 4, Den Burg 

Tel: 0222 321 214

 

Restaurant  Nobel

In het moderne en luxueuze doch sfeervolle restaurant staat één woord centraal: Genieten! 

Adres: Gerrit Kosterweg 16, Ballum

Tel: 0519 554 157

 

Restaurant De Luwte

Geen pretenties bij Restaurant de Luwte. Simpelweg ontspannen smullen bij het restaurant op het eiland Texel. De keuken maakt heerlijke biologische seizoengerechten met ingrediënten uit de Waddenzee en de Noordzee. Een eilanduitstapje waardig.

Adres: Warmoesstraat 2, Den Burg

Tel: 0222 312 939

 

Restaurant 't Pakhuus

Een begrip op dit prachtige eiland, gelegen aan de haven van Oudeschild. Geniet van Texelse streekgerechten in een stijvolle, tijdloze ambiance. De chef heeft lokale producten hoog in het vaandel staan. Zo wordt al het vlees op het eiland geproduceerd en komt 90 procent van de vis uit de directe omgeving.

Adres: Haven 8, Oudeschild

Tel: 0222 313 581