Luxe villa's op Ameland

Luxe villa's op Ameland

Frisse zeelucht, ongerepte natuur en weidse stranden. Welkom op Ameland. Het vakantiegevoel begint al op de boot tijdens de overtocht. De wind in je haren, de rust tegemoet. Even loskomen van de dagelijkse beslommeringen. 

 

De luxe villa’s op Ameland liggen vlakbij het dorpje Ballum, direct aan de duinrand op slechts een kilometer van het brede zandstrand. Een centrale locatie om het eiland fietsend of wandelend te verkennen. 

 

Dutchen biedt drie luxe villa’s aan. Twee geschakelde villa’s, beide voor zes personen, en een naastgelegen villa voor acht personen. Even weg met een grote groep? Door meerdere villa’s te huren is er in totaal plek voor 20 gasten. Ideaal voor een familieweekend of een bedrijfsuitje bij het strand en de duinen.

 

 

1 2 3 4

Villa Sun 8.7
Villa Sun
Ballum - Ameland
Geschakelde villa | zonnig terras | huisdier toegestaan max 1
Meer info
Villa Sea 8.6
Villa Sea
Ballum - Ameland
Geschakelde villa | zonnig terras | huisdier toegestaan max 1
Meer info
Villa Surf 8.9
Villa Surf
Ballum - Ameland
8p | Finse sauna |sunshower | zonnige tuin| 1 km. van strand
Meer info
Villa Sun & Sea XL 8
Villa Sun & Sea XL
Ballum - Ameland
Verblijf tot max. 12 gasten | huisdier toegestaan max 1.
Meer info
Villa Sun, Surf & Sea XXL
Villa Sun, Surf & Sea XXL
Ballum - Ameland
3 luxe villa's |max. 20 gasten
Meer info
Geen zoekresultaat? Wis uw filters of selecteer een andere datum.
Periode wissen
Filters wissen
beschikbare accommodaties >

Omgeving

Boven het Friese vasteland ligt misschien wel het mooiste Waddeneiland: Ameland! Een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Vanaf Holwerd is het ongeveer 50 minuten varen met de veerboot. De auto neem je mee op de boot of laat je achter op de parkeerplaats in Holwerd. Op Ameland kun je prima met de fiets uit de voeten. Op verschillende plekken op het eiland zijn er (elektrische) fietsen te huur. 

 

Overweldigende natuur

Op Ameland vind je ongerepte natuur met bos- en duingebieden, mooie zandstranden, charmante dorpjes en een gezellig uitgaansleven. Het eiland is in elk seizoen een fijne bestemming om er even echt tussenuit te zijn. In de herfst is het heerlijk genieten van de laatste warme zonnestralen, maar ook de stormachtige dagen zijn spannend en spectaculair. In de winter is er geen betere plek te bedenken om een frisse neus te halen en uit te waaien. Lange strandwandelingen maken om je vervolgens bij de gashaard te nestelen in je fijne vakantievilla. In het voorjaar is het er prachtig: de lammetjes dartelen tussen de bloemen en het frisse groen en overal voel je de energie van de ontluikende natuur. En over de zomer kunnen we kort zijn: puur genieten!

 

De vakantievilla’s liggen aan een doodlopend laantje met acht vakantiewoningen. Drie daarvan worden door Dutchen aangeboden. In het dichtstbijzijnde dorp Ballum is een kleine supermarkt. Verderop, in het dorp Hollum, vind je een grotere supermarkt, net als in het dorp Nes. Verdeeld over de vier dorpen op het eiland wonen en er zo’n 3500 inwoners op Ameland. Elk dorp heeft z’n eigen charme. Er zijn restaurantjes, winkeltjes en strandtenten. Zoek je verkoeling in de zomermaanden? Vlakbij de villa’s is een openluchtzwembad. En natuurlijk is de zee dichtbij. Een binnenzwembad met een grote glijbaan vind je in het dorp Buren.

 

De stranden op Ameland

Ameland heeft geweldige zandstranden langs de hele Noordzeekust. Er is zoveel ruimte dat het er nooit echt druk is. Vanuit je vakantievilla is het slechts een kilometer lopen naar het strand van Ballum. Je vindt hier prachtige natuur met veel wadvogels. Ga vooral naar Het Groene Strand. Een uniek natuurverschijnsel waar, door de stromingen van zee, gedurende de afgelopen 30 jaar een stuk natuurstrand met een diverse vegetatie is ontstaan. Het strand van Nes is vlakbij de standplaats van de veerboot. Zomers is hier veel dagtoerisme en kan het hier wat drukker zijn. Er is een strandpaviljoen en een restaurant. Vanaf het mooie strand van Hollum heb je uitzicht op het eiland Terschelling. Alle stranden hebben gratis parkeergelegenheden. 

 

Let op, door stromingen is het  gevaarlijk om in zee te zwemmen buiten de bewaakte badstranden en de aangegeven badtijden. Gaat de hond mee op vakantie? Dan is het goed om te weten dat honden van 15 maart tot 15 september op de badstranden aangelijnd moeten zijn.

 

Ballum

Het dichtstbijzijnde dorpje is Ballum. Dit kleine en rustige dorp telt slechts 370 inwoners. De vele woningen uit de 18e eeuw herinneren aan het agrarische verleden. Ballum heeft een gezellig centrum met een supermarkt en een paar restaurants, zoals familierestaurant De Boerderij. Vlakbij Ballum is een klein vliegveld waar je in de zomermaanden een rondvlucht boven Ameland of een parachutesprong kunt maken. Een unieke ervaring.  

 

Nes

De plaats waar je aankomt met de veerpont en daardoor altijd gezellig druk. Een charmant dorp met prachtige oude huizen en leuke winkels en restaurants. In de zomermaanden wordt hier een weekmarkt gehouden. 

 

Hollum

Het grootste dorp van het eiland. Knus en met veel monumentale woningen. Er zijn gezellige winkeltjes en restaurants. Wil je meer weten over de geschiedenis van Ameland? Dan ben je in Hollum aan het goede adres. Vergeet niet om een bezoekje aan de vuurtoren te brengen. Het is even een klim naar boven, maar dan heb je wel een spectaculair uitzicht over het hele eiland. 

 

Buren

Het meest oostelijke dorp van Ameland. In dit pittoreske dorpje vind je restaurants en cafés en er is een supermarkt. In Buren wordt jaarlijks het Midzomerfeest gehouden.

 

Natuurgebied het Oerd en de Hon

Deze natuurgebieden zijn absoluut het verkennen waard. Vanuit de villa kun je mooie fiets- of wandeltochten maken naar het Oerd en de Hon. Het Oerd is een groot duingebied met hoge duinen en vochtige duinvalleien. Het uitzicht vanaf de hoge duinen is adembenemend. Het Oerd ligt in het oostelijke puntje van Ameland.