Luxe villa's Ameland 3
Luxe villa's Ameland
Luxe villa's Ameland 2
Zoeken Video Locatie Omgeving

Luxe villa's op Ameland

Vakantie op Ameland betekent genieten van de frisse zeelucht, de prachtige ongerepte natuur en de rust op de weidse stranden. 

Op de boot ervaart u al het echte vakantiegevoel, u bent er even helemaal tussenuit! De luxe villa's op Ameland bevinden zich direct aan de duinrand en op slechts 1 kilometer afstand van het brede zandstrand. Vanuit de centrale ligging in Ballum kunt u hier heerlijk fietsen, wandelen en het eiland verkennen. Bekijk ons aanbod en reserveer uw favoriete villa op Ameland.

 

Aankomst
Vertrek
Filter
5 accommodaties gevonden
foto's kaart
Type: 8-persoons villa Surf

Villa Surf

Luxe villa’s Ameland

Luxe, rietgedekte 8-persoons Villa Surf op Ameland, voorzien van Finse sauna, sunshower en een heerlijk zonnige tuin aan de rand van de duinen. Slechts 10 - 15 minuten lopen naar het strand!

Type: 20-persoons villa Sun, Surf & Sea XXL

Villa Sun, Surf & Sea XXL

Luxe villa’s Ameland

Villa Sea, Sun & Surf XXL op Ameland zijn drie luxe villa's (waarvan twee geschakelde villa's en een naastgelegen vrijstaande villa) waar u in totaal met max. 20 gasten kunt verblijven. Ideaal voor een familieweekend of bedrijfsuitje nabij strand en duin.

Type: 6-persoons villa Sun&Sea

Villa Sea

Luxe villa’s Ameland

Luxe 6-persoons geschakelde villa, op slechts 1 km loopafstand van het strand en gelegen nabij het dorpje Ballum op Ameland. Uw hond mag mee!

Type: 6-persoons villa Sun&Sea

Villa Sun

Luxe villa’s Ameland

Beleef Ameland vanuit deze bijzondere, geschakelde 6-persoons Villa Sun nabij Ballum, op 1 km loopafstand van het strand. Zonnig terras met riante loungebanken.

Type: 12-persoons villa Sun&Sea XL

Villa Sun & Sea XL

Luxe villa’s Ameland

Villa Sea en Sun XL zijn twee luxe geschakelde (twee-onder-een-kap) villa's waar u in totaal met max. 12 gasten kunt komen genieten op Ameland. Op 1 km loopafstand van het strand, uw hond mag mee!

Villa's Sun, Sea, Surf: Drone Video
Villa's Sun, Sea, Surf: Drone Video
+4

Omgeving

Boven het Friese vasteland ligt misschien wel het mooiste eiland van de Noordzee: Ameland!

 

Ameland is bij uitstek een eiland waar ongerepte natuur met bos- en duingebieden, zonnige stranden, authentieke dorpjes en een bruisend uitgaansleven gecombineerd worden tot een heerlijke vakantiebestemming in eigen land. Ameland staat garant voor een fijne mix van cultuur, historie, prachtige natuur, fijne zandstranden, gezellige plaatsjes, goede uitgaansgelegenheden en lekker eten. Verdeeld over de vier dorpen wonen er zo’n 3500 inwoners op het eiland. 

Het eiland is in elk jaargetijde een goede bestemming om er even echt tussenuit te zijn. In de herfst is het heerlijk genieten van de laatste warme zonnestralen, maar ook de stormachtige dagen zijn spannend en spectaculair. In de winter is er geen betere plek te verzinnen om een frisse neus te halen en uit te waaien. In het voorjaar is het er prachtig: de lammetjes dartelen tussen de bloemen en het frisse groen en overal voel je de energie van de ontluikende natuur. En over de zomer kunnen we kort zijn: puur genieten!

 

Stranden op Ameland

Ameland heeft geweldige zandstranden langs de hele Noordzeekust. De stranden zijn nooit echt druk; een paar honderd meter naar links of rechts vanaf de strandopgang en u bent weer helemaal alleen.

Vanuit uw luxe villa op Ameland is het slechts 1 kilometer lopen naar het strand van Ballum. Het strand van Ballum is een uitstekende plek om te genieten van de mooie natuur en de vele wadden vogels. Het strand van Nes bevindt zich op korte afstand vanaf de boot, met een strandpaviljoen en een restaurant net binnen het duin. In de zomermaanden is hier veel dagtoerisme en kan het strand wat drukker zijn. Vanaf het mooie strand van Hollum heeft u uitzicht op het eiland Terschelling.
Alle stranden hebben goede gratis parkeergelegenheden.

 

Natuurgebied het Oerd en de Horn

Vanuit uw villa kunt u prachtige fietstochten en wandelingen maken naar de natuurgebieden het Oerd en de Horn.

Het Oerd bevindt zich in de oostpunt van Ameland en is een groot duingebied met enkele hoge duinen en vochtige duinvalleien. Ten oosten hiervan ligt de Hon, een uitgestrekt gebied dat bestaat uit een strandvlakte met jonge duinen en aan de wadkant een grote kwelder. Samen vormen ze een natuurgebied van internationale betekenis. Het betreft een zeer afwisselend landschap met hoge duintoppen en laaggelegen valleien met duinmeertjes. Vanaf hoge duinen heeft u een prachtig uitzicht over de nabijgelegen kwelders, waar met hoogwater duizenden vogels rusten. Er broeden meer dan zestig vogelsoorten en er is een rijke plantengroei, gevarieerd door de grote afwisseling in het landschap. Van laag tot hoog, van zout tot zoet, van droog tot nat en van kalkarm tot kalkrijk.

Het Oerd is een oud begroeid duingebied met enkele hoge duinen en vochtige duinvalleien. Het gebied de Hon is nog voortdurend aan verandering onderhevig, nieuwe duinen vormen zich hier en de kwelder breidt zich gestadig uit.

 

Het dorpje Ballum

Ballum is met 370 inwoners het kleinste dorp van Ameland. In het dorp staan nog vele woningen uit de 18e eeuw en de oude boerderijen in het dorp herinneren aan het agrarisch verleden. In het gezellige centrum bevinden zich onder andere een supermarkt en diverse restaurants. Ook kunt u hier terecht voor het welbekende Amelandse drankje 'Nobeltje' in het authentieke hotel Nobel!