Marie Stella Maris
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Marie-Stella-Maris

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een goed resultaat ontstaat door te investeren in kwaliteit; dit sluit aan bij de bedrijfsfilosofie van Dutchen. Dutchen draagt op verschillende wijzen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

DUURZAME VAKANTIEVERBLIJVEN

De Dutchen villa’s, lodges en suites liggen zonder uitzondering op de mooiste plekken in Nederland. Plekken waar genoten wordt van vrije tijd in de natuur. Duurzame ontwikkeling & exploitatie zijn leidende thema’s vanaf het eerste project dat Dutchen heeft ontwikkeld. Lees meer >

 

AFVALSCHEIDING EN SCHOONMAAK

Gasten worden tijdens hun verblijf aangespoord om afval te scheiden. Er zijn afvalbakken met verschillende compartimenten en afvalstations voor verschillende soorten afval. Het Dutchen schoonmaakteam werkt zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en met de microvezeldoektechniek om het gebruik van schoonmaakmiddelen tot een minimum te beperken.

 

Daarnaast kiezen we er voor om ons linnengoed niet te sealen. Dat scheelt bij een vierpersoonswoning al gauw tien plastic zakken per keer. Dat lijkt misschien niet veel maar voor alle woningen, op al onze parken, betekent dat jaarlijks een besparing van een enorme berg aan plastic.

 

FIETSVERHUUR

Dutchen verhuurt fietsen en stimuleert de gasten hiermee om de nabije omgeving zoveel mogelijk op een niet belastende manier te verkennen.

 

DUTCHEN RIJDT GROEN

Dutchen heeft een wagenpark bestaande uit auto's die o.a. volledig hybride of plug-in hybride zijn. Door deze bewuste keuze werkt Dutchen mee aan het verminderen van CO2 uitstoot.

 

DUTCHEN STEUNT JUSTDIGGIT

Justdiggit zet zich in voor een groene, leefbare aarde voor nu en de toekomst. De organisatie Justdiggit werkt hard aan het behouden en herstellen van eco- en klimaatsystemen en gaat vernietiging hiervan, veroorzaakt door klimaatverandering en overexploitatie, tegen. Dit doen ze door het toepassen van speciale regenwater- en bodembeschermingstechnieken op strategisch gekozen locaties in Oost-Afrika. Lees meer over Justdiggit >

 

Dutchen steunt Justdiggit en geeft jou als gast van Dutchen de mogelijkheid een steentje bij te dragen, door middel van een donatie bij het maken van een reservering van een Dutchen vakantiehuis.

 

DUTCHEN EN MARIE-STELLA-MARIS; Care for you. Care for water.

Tijdens je verblijf bij Dutchen verwennen we je graag met fijne verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris. Hiermee draagt Dutchen een steentje bij aan het beschikbaar maken van water en hygiëne, daar waar water uit de kraan nog niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland.

 

Marie-Stella-Maris is een Nederlands merk met een sociale missie: schoon water voor iedereen, overal. Middels de verkoop van producten als natuurlijk mineraalwater, natuurlijke verzorgingsproducten en luxe huisparfums, draagt

 

 

Terug naar OVER DUTCHEN >