Marie Stella Maris
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Marie-Stella-Maris

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een goed resultaat ontstaat door op langere termijn te investeren in kwaliteit; dit sluit aan bij de bedrijfsfilosofie van Dutchen. Dutchen draagt op verschillende wijzen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

DUURZAME VAKANTIEVERBLIJVEN

De Dutchen villa’s, lodges en suites liggen zonder uitzondering op de mooiste plekken in Nederland. Plekken waar genoten wordt van vrije tijd in de natuur. Duurzame ontwikkeling & exploitatie zijn leidende thema’s vanaf het eerste project dat Dutchen heeft ontwikkeld. Lees meer >

 

AFVALSCHEIDING EN SCHOONMAAK

Gasten worden tijdens hun verblijf door afvalbakken met verschillende compartimenten en afvalstations voor verschillende soorten afval, aangespoord om afval te scheiden.

Het schoonmaakteam werkt zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en met de microvezeldoektechniek om het gebruik van schoonmaakmiddelen tot een minimum te beperken.

 

FIETSVERHUUR

Dutchen verhuurt fietsen en stimuleert de gasten hiermee om de nabije omgeving zoveel mogelijk op een niet belastende manier te verkennen.

 

DUTCHEN RIJDT GROEN

Dutchen heeft een wagenpark bestaande uit auto's die o.a. volledig hybride of plug-in hybride zijn. Door deze bewuste keuze werkt Dutchen mee aan het verminderen van CO2 uitstoot.

 

DUTCHEN STEUNT JUSTDIGGIT

Justdiggit zet zich in voor een groene, leefbare aarde voor nu en de toekomst. De organisatie Justdiggit werkt hard aan het behouden en herstellen van eco- en klimaat systemen en gaat vernietiging hiervan, veroorzaakt door klimaatverandering en overexploitatie, tegen. Dit doen ze door het toepassen van speciale regenwater- en bodembeschermingstechnieken op strategisch gekozen locaties in Oost-Afrika. Lees meer over Justdiggit >

 

Dutchen steunt Justdiggit en geeft u als gast van Dutchen de mogelijkheid een steentje bij te dragen, door middel van een donatie bij het maken van een reservering voor een Dutchen vakantiehuis.

 

DUTCHEN EN MARIE-STELLA-MARIS; Care for you. Care for water.

Tijdens uw verblijf bij Dutchen verwennen we u graag met fijne verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris. Hiermee draagt Dutchen een steentje bij aan het beschikbaar maken van water en hygiëne, daar waar water uit de kraan nog niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland.

 

Marie-Stella-Maris is een Nederlands merk met een sociale missie: schoon water voor iedereen, overal. Middels de verkoop van producten als natuurlijk mineraalwater, natuurlijke verzorgingsproducten en luxe huisparfums, draagt Marie-Stella-Maris hieraan bij. Voor elk verkocht product doneert Marie-Stella-Maris een vast bedrag aan hun eigen stichting om projecten te ondersteunen die schoon (drink)water en hygiëne wereldwijd toegankelijk maken. Lees meer >

 

DUTCHEN EN DE KOFFIEJONGENS

Verblijft u bij Dutchen, dan geniet u 's morgens van een heerlijk kopje koffie van de Koffiejongens. De cups zijn 100% biologisch afbreekbaar, dit betekent dat de cups na gebruik gewoon bij het GFT afval gegooid mogen worden. De cups lossen op in de aarde en de koffie wordt omgezet tot super voedzame compost. Ook is de koffie UTZ gecertificeerd, zodat het bijdraagt aan betere leefomstandigheden voor de koffieboeren. Lees meer over de Koffiejongens >

 

DUTCHEN EN SMYLE; plastic-vrije badkamers

Elk jaar belanden er 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op stortplaatsen en in onze oceanen. Smyle wil graag bijdragen aan een plastic-vrije toekomst van onze badkamers door middel van alternatieven, zoals tandpasta tabs en bamboe tandenborstels. Dutchen stimuleert dit door middel van het aanbieden van de producten in de lokale recepties van de vakantieparken in Schoorl en Loosdrecht. Samen maken we plastic tube-vrij poetsen de nieuwe norm. Lees meer over Smyle >

 

DUTCHEN SPONSORT

Dutchen gelooft in het bijdragen aan de sportieve ontwikkeling van de jeugd en sponsort in dit kader diverse sportclubs, zoals:

  • Schaatsbaan Kennemerland Haarlem
  • Hockeyclub Bloemendaal
  • Hockeyclub Alliance
  • Hockeyclub Castricum
  • Haagse Hockeyvereniging HDM
  • Voetbalvereniging Duinrand Schoorl

 

 

Terug naar OVER DUTCHEN >