Culinaire hotspots in Hilversum

Culinaire hotspots in Hilversum

ella-olsson-6N61QvGSNJg-unsplash

Lekker eten hoort bij vakantie, wie kan dat ontkennen? Uitgebreid koken in je vakantiehuis, of eropuit om in een gezellig eettentje of juist in een chique restaurant heerlijk te genieten van culinaire uitspattingen. 

 

Vanaf Suitelodges Gooilanden ben je in een mum van tijd in het centrum van Hilversum of in de Gijsbrecht van Amstelstraat, de leukste winkelstraat van Hilversum. Nog geen 10 minuutjes rijden en er gaat een culinaire wereld voor je open. 

 

Start je dag met een koffie of lekker ontbijtje bij Koffie&Jij in het centrum van Hilversum. Je kunt hier overigens ook prima terecht voor lunch of borrel. Dat laatste geldt ook voor Brasserie Meddens. ’s Avonds staat er vooral vis op de kaart. Dus visliefhebber, je weet waar je moet zijn!

 

Ben je in het centrum van Hilversum en wil je liever lekkers inslaan om thuis in je vakantiehuis te eten? Ga dan naar Vega Paradijs voor lekkere vega(n) hapjes uit de mediterrane keuken. Van humus met gekarameliseerde uitjes tot heerlijke salades. Een bijpassend speciaalbiertje voor bij de borrel vind je bij Bierwinkel BarBier


In de Gijsbrecht van Amstelstraat – een absolute aanrader om te winkelen – vind je Het Olijvenhuis. Hier kun je heerlijke olijven, tapenades en spreads inslaan voor de borrel in je vakantiehuis. Je flesje wijn voor erbij koop je bij Mijn Hemel wijnen. 

 

Een andere hotspot in de Gijsbrecht van Amstelstraat is Sees Conceptstore. Niet alleen een hele leuke winkel, waar het moeilijk is om met lege handen weg te gaan, maar ook een plek om de dag goed te beginnen met een Chai Latte. Natuurlijk met iets lekkers erbij want dat is moeilijk te weerstaan op vakantie. 

 

Bij La Petite Creperie eet je heerlijke crêpes en galettes en waan je je even in Frankrijk. 

 

Bij Foodhall MOUT – op 9 minuten rijden van Suitelodges Gooilanden – kun je terecht voor ontbijtjes, lunch en de borrel. Kleine gerechtjes uit de wereldkeuken, perfect om te delen. Italiaans, Aziatisch en Zuid-Amerikaans. Er is voor ieder wat wils. Een gezellige foodhall, met service aan tafel en dat is wel zo fijn. Foodhall MOUT is trouwens ook het thuis van de Gooische Bierbrouwerij. Proef dus vooral een van de 15 biertjes van deze brouwerij!

 

Aan de rand van de stad, op een kwartiertje rijden, vind je restaurant Chef aan de Werf in een voormalige farmaceutische fabriek. Heerlijk eten – alles is formaat ‘tussengerecht’ – op een unieke locatie. 

 


Winetasting Vineyard

Buiten de stad

 

Bistrotel ’t Amsterdammertje is een gemoedelijk restaurant met terras aan het water. Bij het kleine zusje van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje - onder leiding van chef-kok André Gerrits - kun je elk moment van de dag terecht. Ideaal voor elke gelegenheid. Je bereikt dit restaurant binnen met kwartiertje rijden.

 

Op 10 minuten rijden van je Suitelodge ligt Proeflokaal De Serre, een kas midden in de natuur. Je kunt hier terecht voor koffie (met iets lekkers), lunch en borrel. Tip: maak een wandeling over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen – bijvoorbeeld de 3,27 km lange route Hilverbeek en Spanderswoud – en sluit af met een hapje en drankje bij Proeflokaal de Serre. 

 

Wil je een echt bijzondere culinaire ervaring? Schuif dan aan bij een van de thema aanschuifdiners bij Wijngaard Zonnestraal. Denk aan lange, mooi gedekte tafels met heerlijk eten en natuurlijk met wijn van de wijngaard. Liever picknicken – met wijn uiteraard! – in de wijngaard? Dat kan van maart tot en met oktober op vrijdagen