Weg van huis en toch thuis!

Weg van huis en toch thuis!

Gooilanden

Dit is een gastblog van onze gast Bianca v.K.

Als je toe bent aan een ontspannen weekend weg - of zoals mijn zoontje dat noemt: een minivakantie - dan zijn de Suitelodges Gooilanden van Dutchen in Loosdrecht een aanrader.

Dit park wordt omschreven als een oase van rust en moderne comfort en dat klinkt ons als muziek in de oren. En met ons direct een voorstelrondje, namelijk ikzelf met vriend en zoontje van twee jaar. Maar ook als stel zonder kinderen, meerdere stellen of juist een vriendinnengroep: lees vooral deze blog en krijg ook zin in dit verblijf.

Bij de receptie word ik direct vriendelijk welkom geheten en krijg een soort verassingtas mee: een goodiebag, de favoriete tas van velen!
Chocolaatjes, koffie, thee, olie, afwasmiddel, peper en zout en zelfs onze eigen badslippers. Volgens mij wordt een gemiddeld persoon hier heel blij van, ik in ieder geval wel! En ook nog een bestelformulier van de bakker, die komt met plezier vers gebakken broodjes brengen. Eigenlijk nog voordat je het park binnen bent, voel je me meer dan welkom!


Wij hebben een vakantiewoning met sauna en vanaf dat ik binnenkom, voelt deze als een thuis. Uitgerust met daadwerkelijk alles dat je nodig hebt, geeft de woning een modern en toch huiselijke sfeer. En niet te vergeten de extra’s! De details lopen uiteen van een broodrooster, shampoo en douchegel, een citruspers tot olie voor de sauna en haard maken het geheel af.


Om nog maar te zwijgen over de sauna, luxe openhaard en om het feest compleet te maken: een bad in de slaapkamer. Vooral met dat laatste is het jongste gezinslid heel blij. Die staat direct enthousiast te springen naast het bad. Maar ook papa en mama, vinden dit zeker een succes. Het voelt echt als even nergens aan hoeven denken en lekker met het gezin in de eigen bubbel zitten.
 
Wat de woning mooi en handig maakt, is dat beide slaapkamers een eigen douche en wc hebben. En door de grote schuifdeuren, geeft dit ook echt een eigen ruimte. Als je hier met twee stellen bent of twee vriendinnen/vrienden, heb je echt je eigen plekje.
Mijn zoontje vindt deze deuren vooral heel mooi om verstoppertje achter te spelen en aan de andere kant weer tevoorschijn te komen. Zo zie je maar weer, dat iedereen thuiskomen op zijn eigen manier beleefd.


Dutchen Suitelodges Gooilanden3

De woning kijkt uit op een stuk water en andere vakantiewoningen. Wat het zo lekker maakt, is dat die woningen precies zo liggen dat niemand bij elkaar naar binnen kijkt. Het geeft een ruim maar toch niet alleen gevoel, als je begrijpt wat ik bedoel. De oase van rust, doet zijn naam hiermee eer aan.

Het park straalt echt rust uit en we wandelen zo een natuurreservaat in. Het voelt als een soort stadsbos, waarin we een lekker stuk kunnen wandelen. Voordeel is dat het direct tegenover het park ligt, dus een soort hele grote achtertuin.
Daarnaast rijden we met de auto binnen 5 minuten richting een prachtig bos en mooie heide, die bestaan uit diverse natuurreservaten.  Hier kan de auto geparkeerd worden en zowel in het bos als op de heide flinke stukken gewandeld worden. Het is een bos waar de honden los mogen lopen en daardoor zijn er flink wat wandelaars op pad. Het is ook een heerlijk gebied, dus ik geef ze allemaal groot gelijk!


En uiteraard bewonderen we de Loosdrechtse Plassen. Het is nog geen vaarweer voor ons, maar je kan er stiekem ook prachtig wandelen. Dus ook daar nog even de benen strekken en het uitzicht bewonderen. Ik kan me voorstellen dat het met mooi weer, een heerlijke vaarplek is.

Na al deze activiteiten komen we vervolgens thuis, zo noemen wij onze vakantiewoning inmiddels al, om lekker de haard aan te doen, de oven aan te zetten, tussendoor nog even de sauna in te gaan en te proosten op een heerlijk weekend. Stiekem zouden wij graag langer blijven.

Een oase van rust en moderne comfort: deze belofte wordt door Dutchen zeker waargemaakt!