Leukste uitstapjes rondom Hilversum

Leukste uitstapjes rondom Hilversum

Naarden

Een verblijf bij Suitelodges Gooilanden biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar culinaire hoogstandjes, ontspanning in de natuur of cultuur, iedereen komt hier aan zijn trekken. In dit artikel onthullen we de leukste plekken om te bezoeken rondom Hilversum:

 

Bruisende metropolen

Geniet van cultuur, shoppen en culinaire hoogstandjes in de bruisende grachtensteden Amsterdam en Utrecht, die beide op slechts 30 autominuten van Suitelodges Gooilanden liggen. Bezoek het kleurrijke Amsterdam-Noord, dat bereikbaar is met de gratis veerboot vanaf station Amsterdam, en bewonder street art in het STRAAT Museum en geniet van casual beach vibes bij Pllek bij de imposante NDSM-werf. Utrecht biedt met een kanotocht door de grachten, het beklimmen van de Domtoren of een bezoek aan DOMunder originele activititeiten. 

 

Pittoreske stadjes

Bezoek de schilderachtige vestingstadjes Naarden, beroemd om zijn stervormige vestingwerken, en Muiden met het Muiderslot. Een andere leuke plek om te bezoeken is het forteiland Pampus, dat deel uitmaakte van de verdedigingslinie van Amsterdam en alleen per boot te bereiken is vanaf Muiden. De mooie stad Amersfoort met zijn goed bewaard gebleven oude binnenstad en rijke geschiedenis is absoluut een bezoek waard. Je kunt hier ook heerlijk winkelen!


Kastelen

Nederland staat niet alleen bekend om zijn molens en grachten, maar ook om zijn indrukwekkende kastelen, die een fascinerend verleden en majestueuze pracht en praal belichamen. Er zijn er maar liefst 5 te vinden binnen 30 minuten rijden van Loosdrecht en Hilversum. 

 

  • Sypesteyn: werd gebouwd door een enthousiaste verzamelaar van antiek en kunstwerken en biedt een indrukwekkende collectie porselein, schilderijen, meubels en andere schatten uit verschillende tijdperken. De kasteeltuin is ook indrukwekkend.
  • Kasteel Groeneveld: werd gebouwd in de 18e eeuw en ademt een koninklijke sfeer uit. Tegenwoordig herbergt het kasteel een museum en goed onderhouden tuinen.
  • Kasteel de Haar: Kasteel de Haar is een van de indrukwekkendste kastelen van Nederland en belichaamt het beeld van een middeleeuwse vesting. Een rondleiding door het kasteel en de tuinen is een echte aanrader. 
  • Slot Zuylen: is beroemd om zijn goed bewaarde architectuur, fascinerende geschiedenis en indrukwekkende collectie kunstnijverheid.
  • Muiderslot (of Kasteel Muiden) doet denken aan vervlogen tijden met zijn rijke geschiedenis en rol als verdedigingswerk. Een bezoek aan het kasteel is een echte aanrader en er worden vaak evenementen georganiseerd die de geschiedenis tot leven brengen. 

trampolinepark-flight-deck-53-hilversum-jumpen_800x600xm

Bestemmingen voor excursies boordevol actie

Vlieg de lucht in op het vliegveld in Hilversum. Ofwel een helikoptervlucht, een vlucht in een zweefvliegtuig of parachutespringen. Als je van snelheid houdt, kun je terecht op de kartbaan in Maarsen. In de Avontuurfabriek kun je 3D-golfen, lasergamen, LED-kaarten of steppen. 

 

Excursies met kinderen

Onze jonge gasten kunnen zich uitleven in de waarschijnlijk mooiste trampolinehal van Nederland in een kerk, Flight Deck 53, maar ook in speelbos 't Laer en Speelpark Oud Valkeveen. In Kinderboerderij De Hertenkamp kun je verschillende dieren van dichtbij bekijken. Een andere leuke bestemming is het mediamuseum Beeld en Geluid in Hilversum met interactieve tentoonstellingen en spannende activiteiten. Bij minder goed weer is de binnenspeeltuin Spelekids een geweldige plek om te ravotten en te spelen.