Winteractiviteiten in Drenthe

Winteractiviteiten in Drenthe

dutchen-zeegse-duinen-drente-2022-vakantie-180

De winter in Drenthe is van een bijzondere schoonheid. Gun jezelf een ontspannende time-out midden in de natuur van het Nationaal Park Drentsche Aa. Geniet van de kristalheldere lucht en de winterse stilte tijdens een ontdekkingstocht in de natuur of vul je energiereserves aan met een dagje wellness. Lees hieronder alle tips voor winteractiviteiten in Drenthe:  

 

Natuurbeleving Drentsche Aa

Park de Zeegser Duinen ligt midden in het Nationaal Park de Drentsche Aa en de natuurbeleving begint direct vanaf het terras van de lodge. Dwaal door heidevelden, zandverstuivingen en winterstille bossen en verdiep je in de geschiedenis van Drenthe bij de unieke hunebedden en het bijbehorende Hunebedcentrum. Bij heldere nachten kun je heerlijk sterren kijken.

 

Op droge voeten door het Nationaal Park Dwingerveld

Op een halfuurtje rijden van Park de Zeegser Duinen ligt het Nationaal Park Dwingerveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Achter de Boslounge Spier begint een 5 km lang houten plankenpad dwars door de unieke natuur van het Dwingerveld. Het pad is gemarkeerd met witte borden. Let op: het pad is niet geschikt voor kinderwagens en honden zijn aangelijnd toegestaan. Met kinderwagens en kleine kinderen raden wij het 2,5 km lange Dwingerveld familiepad aan, dat ook bij de Boslounge begint. Daarna warm je op met een warm drankje in de Boslounge Spier (in de wintermaanden alleen in het weekend geopend).


Wellness in Drenthe

De winter in Drenthe, met zijn koele temperaturen en korte dagen, is perfect voor een ontspannende wellness-vakantie. Veel accommodaties in Park de Zeegser Duinen beschikken over eigen wellnessfaciliteiten, zoals een eigen whirlpool, hottub of sauna. Als je jouw wellnessverblijf compleet wilt maken, boek je ons wellnessarrangement, waarbij een dag toegang tot Wellness de Waterlelie, op 30 minuten rijden, is inbegrepen. 

 

Skiën in Drenthe

Op nog geen 30 minuten rijden van Park de Zeegser Duinen sta je op de piste. Bij indoor skihal Snowlimits zet je op een rolbaan je eerste stappen op ski's of snowboard of perfectioneert je techniek.  

 


Winter in Drenthe Ausflugsziele Groningen

Dagje Groningen

Een zeer bezienswaardige bestemming is de levendige studentenstad Groningen, op een half uur rijden van Park de Zeegser Duinen. Laat je meeslepen door het pittoreske stadscentrum en slenter langs de winkels. Haal een plattegrond bij de VVV en ontdek de verborgen hofjes, de unieke hofjes van Groningen. Een echte winter must-do is CHCO Café in de Oude Ebbingestraat, een paradijs voor chocoladeliefhebbers. Hier vind je meer dan 60 soorten warme chocolademelk, chocoladefondue en high choc. 

 

Winteractiviteiten voor kinderen

Ook in de wintermaanden is er in Drenthe genoeg te doen voor kinderen. In Norg, op 16 minuten rijden met de auto, vind je twee interactieve belevenispaden in de natuur, het Donderpad en het Struin & Duin belevingspad. Bezoek het Boomkroonpad in Drouwen (27 minuten met de auto) en ga op verkenning op luchtige hoogte. Je vindt er ook een speelbos.

Als het weer niet meewerkt, kunnen kinderen vanaf 7 jaar zich uitleven in het indoor en outdoor klimcentrum Adventureland (17 minuten rijden) of een bezoek brengen aan het indoor avonturenpark Plopsa Indoor Coevorden (48 minuten rijden).