Koffie met uitzicht op het Lauwersmeer

Koffie met uitzicht op het Lauwersmeer

Baayvillas_villas_blog

Stel je je toch eens voor: ’s ochtends word je wakker en na het opentrekken van de gordijnen zie je vanuit het slaapkamerraam enkele bootjes rustig liggen in het kalme water, midden op het Lauwersmeer.

 

Eenmaal beneden zet je een kop Nespresso-koffie en draai je vast de oven aan voor de croissantjes van straks. Bij het openen van de terrasdeuren komen de eerste zonnestralen je tegemoet en zo ’s ochtends vroeg is het nog heerlijk stil aan het water. Zeker weten dat je eerste kop koffie met dit adembenemende uitzicht nóg beter smaakt dan anders!

 

De ruime Baayvilla’s liggen op een rustige locatie, vlakbij het dorp Lauwersoog. De absolute eyecatcher van de villa’s is het terras met het ongeëvenaarde uitzicht over het Lauwersmeer. In de omgeving kun je van alles ondernemen. Van fietstochten rondom het meer tot zeehondentochten en een dagje Schiermonnikoog.


Lauwersoog is een klein vissersdorpje op de grens van Groningen en Friesland. Voor velen is het vooral bekend als ‘de plek van de boot naar Schiermonnikoog’ maar er is genoeg te zien en te ontdekken in het dorp en in de prachtige omgeving.

 

Het Nationaal Park Lauwersmeer bestaat uit het Lauwersmeer en drooggelegde stukken grond, waar de natuur de vrije loop kan gaan. Op het meer wordt volop gevaren met zeilboten, kano’s, sloepen, SUP-boards en meer. Deze kun je huren bij bijvoorbeeld De Lauwer, vlakbij Baayvilla’s.

 

Rondom het Lauwersmeer kun je een fietstocht maken van zo’n 45 kilometer. Onderweg kom je langs verschillende paviljoens en restaurants voor een welverdiende kop koffie of een borrel.

 

In Lauwersoog zelf zijn verschillende restaurantjes te vinden, vooral in en rond de haven. Onze favoriet is ‘t Ailand, middenin de haven. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en zie je Schiermonnikoog liggen in de verte. Op de kaart staan vooral heerlijke verse visgerechten, zoals verse oesters van de Wadden (de specialiteit van het huis), viskoekjes en garnalencocktail.