Texel: heerlijk ver weg in eigen land

Texel: heerlijk ver weg in eigen land

Texel is een heerlijke plek voor een vakantie in eigen land. Of je er nou een weekend of twee weken verblijft, Texel blijft verrassen. Het eiland heeft veel te bieden; er is elk seizoen wel iets te beleven. In de koudere maanden kun je hier heerlijk uitwaaien langs het strand en eindeloze wandelingen maken door de bossen. De lente is de perfecte tijd voor mooie fietstochten. De zomers in Texel zijn gezellig. Bezoek de verschillende leuke dorpjes en geniet van de stranden. Dat wordt op en top genieten op dit heerlijke Waddeneiland.

 

Onze Villa’s Texel zijn verdeeld over twee kleinschalige vakantieparken Duynzoom bij De Koog en Waddenduyn bij Den Burg. Hieronder vind je het aanbod.

 

1 2 3 4
Periode wissen
Filters wissen
beschikbare accommodaties >

Texel: wat gaan we vandaag doen?

Op Texel valt er altijd wat te beleven. Jij kunt heerlijk gaan shoppen in een van onze gezellige dorpjes. In de "hoofdstad" van Texel, Den Burg, kun je urenlang rondslenteren langs de winkeltjes en op de markt die elke maandagochtend plaatsvindt. Ook in De Koog kun je heerlijk shoppen voor strandbenodigdheden en meer. En natuurlijk mag een bezoek aan een van de fijne terrasjes niet ontbreken!

 

LENTE OP TEXEL: BLOEIENDE NATUUR EN GEZELLIGE MARKTJES

In de lente komt Texel tot leven met een explosie van kleur. De natuur ontwaakt uit zijn winter, en de bloemenvelden schilderen het landschap met levendige tinten. Bewonder de bloeiende tulpen en geniet van de gezellige markt in Den Burg, waar lokale producten en ambachten te vinden zijn. Verken de dorpjes te voet of per fiets en geniet van de opkomende warmte en levendigheid op ons eiland.

 

ZOMER OP TEXEL: ZON, ZEE EN SPORTIEVE AVONTUREN

De zomer brengt zonovergoten dagen en een bruisende sfeer naar Texel. De stranden nodigen uit tot luieren en watersporten, terwijl de dorpskernen bruisen van activiteit. Voor de sportievelingen biedt Texel uitgebreide mogelijkheden, variërend van adembenemende wandelingen en fietstochten tot avontuurlijke zeil- en surflessen. Ontdek de wateren waar olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe zijn surfkunsten heeft geleerd en laat je actieve kant zien op ons prachtige eiland.

 

HERFST OP TEXEL: RUSTIGE WANDELINGEN EN CULINAIRE ONTDEKKINGEN

Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, transformeert Texel in een rustig toevluchtsoord. Jij kunt genieten van ontspannende wandelingen door de duinen en langs de kustlijn, omgeven door de warme kleuren van de herfstbladeren. Ontdek onze lokale keuken in de eetgelegenheden, waar verse producten en culinaire hoogstandjes centraal staan. Herfst op Texel nodigt jou uit tot bezinning en genieten van de eenvoudige schoonheid van ons eiland.

 

WINTER OP TEXEL: GEZELLIGHEID EN WINTERSE UITSTAPJES 

Texel straalt ook in de winter. De dorpen zijn prachtig versierd en ademen een warme, gezellige sfeer uit. Jij kunt de knusse winkels bezoeken voor unieke kerstcadeautjes en opwarmen met een drankje in een lokaal café. Maak winterse strandwandelingen en bewonder de ruige schoonheid van Texel in het laaghangende zonlicht. Texel biedt in de winter een sfeervolle ontsnapping aan jouw dagelijkse drukte.

 

HET IDEALE VAKANTIEHUIS OP TEXEL

Dutchen biedt twee verschillende, kleinschalige vakantieparken op prachtige locaties op Texel: Park Duynzoom ligt op loopafstand van het strand, op een rustige locatie bij De Koog. Park Waddenduyn, ook een klein vakantiepark, ligt op een geweldige, groene locatie net buiten Den Burg. Beide vakantieparken bieden de perfecte uitvalsbasis om het eiland Texel te verkennen.