Uitgeestermeer: natuur en watersport

Uitgeestermeer: natuur en watersport

Genieten van rust, natuur en watersport bij Erfgoedpark de Hoop

Erfgoedpark De Hoop is een splinternieuw vakantiepark op een unieke locatie; direct aan het uitgestrekte Uitgeestermeer. Het park biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld overnachten in een luxe safaritent, glamping is helemaal hot! Ook zijn er enkele prachtige grote vakantiewoningen gebouwd voor 10, 12 en zelfs 16 personen, waar je met familie of met vrienden geniet van een volledig ingerichte en zeer comfortabele vakantiewoning, en kun je kiezen voor een verblijf in een van de 4-persoons appartementen. Vanaf het terras van de appartementen heb je een weids uitzicht over het zwemmeer

 

De Glampaing Lodges zijn perfect voor een onbezorgde vakantie met kinderen. Ze zijn voorzien van alle gemakken van thuis. Zo beschik je over een vaatwasser, een vierpits kooktoestel, airconditioning en verwarming en échte bedden. ‘s Ochtends geniet je op de veranda van een kop Nespresso-koffie; glamping combineert de luxe van thuis met het heerlijke buitengevoel van kamperen.

 

Voor kinderen is er veel te ontdekken op en rondom het park. De jongsten vermaken zich bij een van de speeltuinen op het park, terwijl iets oudere kids kunnen volleyballen of voetballen op het grote grasveld bij de ingang. In de warme zomermaanden is het zwemmeertje aan het park een veilige plek om rustig in het water te spelen.

 

Een van de herkenningspunten van Erfgoedpark de Hoop is de molen op het historische pand van ijssalon De Kleine Molen. Hier kun je terecht voor het lekkerste ijs van de hele regio! De Kleine Molen ligt op het park, en naast ijs kun je er een kop koffie met huisgemaakte appeltaart en verschillende snacks kopen.

 

 

 

 


64791cec-f06e-4e5b-859f-ad180076f1b9

Watersporten op het Uitgeestermeer

Zeilen, surfen, suppen, sloepvaren: het Uitgeestermeer is voor velen dé reden om naar Erfgoedpark de Hoop te komen. De ongekende watersportmogelijkheden in het uitgestrekte en rustige natuurgebied maken het meer een geweldige locatie om volop te genieten van het water.

 

Voor windsurfers is het surfstrand een paradijs. Het strand ligt direct naast het park, en vanaf hier kunnen fanatieke surfers het hele Uitgeestermeer bestrijken. Voor minder ervaren windsurfers is de luwte richting de Dijkerhemme een fijne plek om te leren surfen. De kans is groot dat je hier een zeilschool tegenkomt, want het meer is ook een populaire plek om te leren zeilen.

 

Bij mooi weer kun je een elektrische sloep of SUP huren bij het park. Neem een goedgevulde picknickmand mee en ga picknicken op Pannekoek Eiland of een van de andere rustige plekken op en rondom het meer; een fantastische dag uit!


Uit in Uitgeest

Uitgeest is een leuk, oud dorp met alles wat je nodig hebt. Je vindt er enkele bakkers en een slager, waar onder andere héérlijke worsten in de eigen worstmakerij gemaakt worden. Middenin en rondom het dorp kun je lekker eten bij verschillende leuke restaurantjes, waarbij Eetcafé Klaas een van de favoriete plekjes is. Het eetcafé is bekroond met een Bib Gourmand, een bekroning van de Michelin gids die staat voor topkwaliteit tegen een eerlijke prijs.

De mannen van Klaas zijn tevens verantwoordelijk voor het fantastische restaurant Krelis, wat óp het park gebouwd is. Het splinternieuwe restaurant is de jongensdroom van de eigenaren, Jos en Niek. De keuken, de bar, de besloten zalen boven: alles is volledig ingericht en gebouwd naar de wensen en de visie van deze twee Uitgeester horecaondernemers. In hun enthousiaste verhalen merk je dat kwaliteit voorop staat. Het eten is verrassend en vernieuwend en van uitzonderlijke kwaliteit en dat geldt ook voor de selectie wijnen én voor de bediening.

Het heerlijk zonnige terras rondom het restaurant biedt uitzicht op het water en is een fantastische plek om ’s ochtends wakker te worden met een kop goede koffie of om heerlijk te dineren. Krelis is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Reserveren is noodzakelijk, bij voorkeur via de website van het restaurant: www.krelis.nl.

 

Direct naast het park ligt de jachthaven van Uitgeest. Hier ligt restaurant Havenrijk, met een heerlijk overdekt terras aan het water. Ook hier kun je de hele middag genieten van een lunch en een drankje.

 

 


Erfgoedpark de Hoop -2

Neem je hardloopschoenen mee

Vanuit het park kun je een heerlijk rondje van zo’n 11 kilometer hardlopen. De route voert je over de dijk, langs het meer aan de ene kant en het natuurgebied aan de andere kant. Vanuit het park loop je naar de weg, waar je bij de t-splitsing linksaf slaat. Na 750 meter sla je linksaf, het Zwaansmeerpad op. Dit punt is te herkennen aan een bord met daarop fiets- en wandelroutes in de omgeving. Vanaf hier volg je het pad langs het water aan je linkerhand en heb je de Woudpolder aan je rechterkant.

Ongeveer halverwege het rondje kom je Rustpunt Woudpolder tegen, waar je even op adem kunt komen op een van de bankjes met uitzicht op de Woudpolder. Koffie en thee staan klaar! Meer informatie over het rustpunt vind je hier.

De gehele route is terug te vinden op afstandmeten.nl, klik hier. Hier kun je tevens de route downloaden als GPX of TCX bestand voor je hardloophorloge. De route is ook wandelend te doen, trek er dan ruim 2,5 uur voor uit. Met kinderen is het rondje ook goed te fietsen.

 

 

Het park ligt in de nabijheid van de A9, dus je bent in minder dan 20 minuten in leuke steden als Alkmaar of Haarlem. En heb je zin om een dagje door de duinen te wandelen en naar het strand te gaan? Ook Castricum aan Zee is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Erfgoedpark de Hoop.