Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

In Lapland word je verrast door de ongerepte schoonheid van de natuur. Ga op ontdekking in één van de grootste beschermde natuurgebieden van Finland en laat je verbazen door het magische natuurverschijnsel het Noorderlicht. Het dorp Saariselkä biedt je alles voor een heerlijke vakantie in Fins Lapland.

Nationaal Park Urho Kekkonen

Valo-Nationaal Park

Nationaal Park Urho Kekkonen

 

National Park Urho Kekkonen ligt in het noordoosten van Finland en staat bekend om haar ongerepte schoonheid. Het is een van de grootste beschermde gebieden van Finland. In de uitgestrekte toendra, de weidse groene bossen, het indrukwekkende berglandschap en het mooie moerasland spot je fascinerend wild zoals grote kuddes grazende rendieren, beren, veelvraten en diverse vogelsoorten.

 

In de zomer schijnt de zon hier de hele dag en kun je eindeloze wandelingen maken of de omgeving verkennen op de fiets en per paard. Neem een heerlijke verfrissende duik in de meren of begeef je met een kano op het water van een van de kalme rivieren.

 

In de winter ga je vanuit je Ice Cube villa direct de skipistes op of maak je een schitterende husky- en sneeuwscootertocht. De langlaufroutes leiden je door de prachtige natuur.

Valo-Nationaal Park

Saariselkä

Ski-lapland

Saariselkä

 

Saariselkä bevindt zich in de ongerepte wildernis van Fins Lapland, 250 kilometer boven de poolcirkel. Het dorp is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire, toeristische bestemming en heeft een klein skigebied met 15 pistes, 5 skiliften en een freestyle park voor snowboarders. In de omgeving zijn er meer dan 200 km goed onderhouden langlaufroutes en je kunt er schaatsen, snowtuben en rodelen op de langste rodelbaan van Lapland. Saariselkä is de ideale startplaats voor trektochten door de schitterende omgeving, het is een waar paradijs voor outdoor liefhebbers. Voor de basis benodigdheden vind je er enkele winkels en goede restaurants. Ook is er een heerlijke spa en een indoor speeltuin voor de kinderen.

Ski-lapland