Met de kids

Met de kids naar het Gooi

Met de kids naar het Gooi

In het Gooi is er voor kinderen volop te doen en beleven. Van sprookjesachtige kastelen tot lekker zwemmen in de Loosdrechtsche plassen of op avontuur in de Avontuurfabriek, we geven je graag een aantal tips.

Water

Zwemmen_Loosdrecht

Water

 

Zijn jouw kinderen echte waterratjes? In de omgeving van Loosdrecht zijn er veel leuke plekken waar ze heerlijk kunnen spelen en zwemmen.

 

In de bossen van Baarn ligt een prachtig openluchtzwembad, geschikt voor jong en oud. Beschut gelegen tussen bos en hei vind je in Huizen ook een fijn zwembad, voorzien van een duiktoren, springkuil en grote familieglijbaan.

 

Liever zwemmen in open water? Ga dan eens naar de Spiegelplas, de zomerkade in Huizen, of het speelstrandje in Muiderberg.

Zwemmen_Loosdrecht

Dieren

Alpaca's _Dutchen

Dieren

 

De Shetlanderij is een heerlijke plek voor paardenliefhebbers. Kinderen van 5-12 jaar kunnen met shetlandpony’s het bos in en leren hoe ze het beste om kunnen gaan met deze bijzondere dieren.

 

Neem de kids ook eens mee naar de Imkerij, waar je ziet en leert hoe een bijenvolk leeft. Je krijgt een rondleiding door de tuin en kunt de beste honing proeven.

 

Voor kleine kinderen zijn er in de omgeving diverse kinderboerderijen te vinden, zoals De Warande en De Meent .

 

Bij Hoeve Ravenstein kun je meehelpen met de boer, knutselen of levensgroot koeienmemory spelen.

 

Maak ook eens een wandeling met Alpaca’s op de Gooische Alpacaboerderij.

Alpaca's _Dutchen

Kindvriendelijke restaurants

Restaurants_Kids_Dutchen

Kindvriendelijke restaurants

 

Ontspannen een hapje eten in een restaurant waar de kids zich ook kunnen vermaken?

 

Buitengewoon de Bosrand is een fijn restaurant om met de kinderen pannenkoeken te gaan eten na een mooie boswandeling of fietstocht.

 

Bij Buiten in de Kuil kunnen kinderen in de kuil spelen terwijl je vanaf het terras met loungebanken een oogje in het zeil houdt.

 

Een tip om lekker te lunchen in het bos is Theehuis ’t Hooge Erf. Je wandelt hier zo het bos in na een heerlijke huisgemaakte soep of sandwich.

Restaurants_Kids_Dutchen