Met de kids naar Texel

Met de kids naar Texel

Op Texel is er voor kinderen volop te doen en beleven. Van het zeehondenopvangcentrum Ecomare tot lekker zwemmen in de zee of op ontdekking in het Juttersmuseum, we geven je graag een aantal tips.

Water

Kids_Surfen_Dutchen

Water

 

Het lange, brede strand van Texel is dé plek voor kinderen om heerlijk te spelen. Heerlijk rennen en springen in de golven of een zandkasteel bouwen aan de vloedlijn. Bij strandpaviljoen Kaap Noord is er een fijne kinderkaart en veel ruimte om de kinderen lekker te laten ravotten.

 

Kids kunnen leren golfsurfen bij Surfschool Texel; ervaren surfinstructeurs gaan mee het water in.

 

In Den Burg vind je het heerlijk verwarmde openlucht zwembad Molenkoog met drie zwembaden, een glijbaan, fijne ligweide en terras. In de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd.

Kids_Surfen_Dutchen

Avontuur

Wadlopen_Texel_Dutchen

Avontuur

 

Laarzen aan en samen op ontdekking door het mooie Waddengebied; wadlopen is een avontuurlijke excursie met de kinderen! Je spot tal van zeedieren zoals garnalen, krabben en bijzondere wadvogels op zoek naar voedsel.

 

Loop met de kinderen het Sommeltjespad (1,5 km.) door Nationaalpark Duinen van Texel. Kinderen gaan langs de route op zoek naar Sommeltjes (aardmannetjes van steen) en dieren die er leven.  

 

Voor kinderen vanaf 12 jaar vind je op Texel een snelle kartbaan van 500 meter waar je maar liefst tot 70 kilometer per uur kan racen. 

 

 

Wadlopen_Texel_Dutchen

Attractieparken en speeltuinen

Speeltuinen_@_Dutchen

Attractieparken en speeltuinen

 

Bij IJsboerderij Labora kun je kiezen uit heel veel smaken ambachtelijk ijs en zien hoe de koeien van de boerderij worden gemolken door melkrobots. Er is een grote buitenspeeltuin waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

Op Landgoed De Bonte Belevenis leer je hoe producten gemaakt worden met Texelse grondstoffen. Kids kunnen meedoen aan workshops zeep-, brood- of kaarsenmaken en heerlijk ravotten in de grote buitenspeeltuin.

 

Bij de jachthaven in Oudeschild ligt een 32 meter lang openbaar toegankelijk speelschip waar kinderen naar hartelust kunnen klimmen en klauteren. Bij de waterspeelplaats kunnen kinderen spelen met zand en water uit de Waddenzee, 

 

Op zoek naar een indoor speelparadijs voor de kids? Bij Camping Kogerstrand en Vakantiepark De Krim vind je fijne indoorspeeltuinen waar kinderen (gratis) kunnen glijden, springen, rennen en spelen, ook als je hier niet verblijft.

Speeltuinen_@_Dutchen