Natuur, strand en dorpen

Natuur, strand en dorpen

Texel is een zeer veelzijdige vakantiebestemming. Je vindt er rust en ruimte op het strand, schitterende ongerepte natuur en sfeervolle dorpen als De Koog, Den Burg en Oudeschild. Geniet van het moois wat Texel te bieden heeft, we geven je graag meer informatie.

Natuur & Routes

Texel_Natuur

Natuur & Routes

 

In het Nationaal Park Duinen Texel wisselen heidevelden, kwelders, natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbos en uitgestrekte stranden elkaar af. Je vindt er vele bijzondere planten en vogels. Meer info >

 

Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Zo kom je op de mooiste plekjes en heb je alle tijd om geluiden, geuren en kleuren in je op te nemen. Er zijn op het eiland veel (bewegwijzerde) wandelroutes en fietsroutes; hier kun je zomaar verrast worden door de mooiste natuur en uitgestrekte stranden.

Texel_Natuur

Stranden

Stranden_Texel_Dutchen

Stranden

 

Het strand van Texel heeft een lengte van maar liefst 30 kilometer, je ervaart hier een ultiem gevoel van vrijheid. Trek de wandelschoenen aan en laat de wind door je haren waaien tijdens een strandwandeling langs de vloedlijn. Of trek je schoenen uit en geniet van een heerlijke, zonnige middag aan zee.

 

Het meest populaire strand van Texel is het prachtige zandstrand bij De Koog, bij mooi weer is hier gezellig druk. Ga voor wat meer rust naar de uitgestrekte strandvlakte De Hors, in het zuiden van Texel. Meer info >

Stranden_Texel_Dutchen