Met de kids naar het Uitgeestermeer

Met de kids naar het Uitgeestermeer

In de omgeving van het Uitgeestermeer is er voor kinderen volop te doen en beleven. Van een dag varen tot een bezoek aan het archeologiemuseum of op ontdekking naar dieren uit alle werelddelen, we geven je graag een aantal tips.

Water

waterpret-web-

Water

 

Ga varen op het Uitgeestmeer en geniet samen met de kids van een fantastische dag op het water. Reserveer een Pontussloep direct op het park, neem een goedgevulde picknickmand mee en leg aan op Pannenkoek Eiland of één van de andere mooie plekken rondom het meer.

 

In de warme zomermaanden is het zwemmeertje op het park een veilige plek om rustig in het water te spelen. 

 

Afkoelen in het zwembad? In de nabije omgeving vind je diverse zwembaden zoals De Hoornse Vaart in Alkmaar, Het Baafje in Heiloo (alleen buiten) of Zwembad de Heerenduinen in IJmuiden.

 

Ook het strand is niet ver weg. Ontspan aan zee in Castricum en Egmond aan Zee of ga surfen met de kids in het populaire Wijk aan Zee.

waterpret-web-

Dieren

Dierenparken_2_Dutchen

Dieren

 

Gek op alpaca's? Bij de Alpaca-ecofarm kun je alpaca's aaien en voeren of zelfs een wandeling maken met je eigen alpaca. 

 

Bezoek het Zeeaquarium in Bergen aan Zee en leer alles over de onderwaterwereld. Je vindt hier de mooiste vissen, zeedieren en schelpen en zelfs twee zeehonden in het buitenverblijf.

 

Giraffen, zebra's en heel veel verschillende apen; in het Van Blanckendaell Park spot je bijzondere dieren uit alle werelddelen. Het dierenpark is ruim opgezet zodat het er nooit te druk is. Voor jongere kinderen is er een leuke speeltuin en museumtrein.

 

 

Dierenparken_2_Dutchen