Tips voor een dagje uit rondom Schoorl!

Tips voor een dagje uit rondom Schoorl!

kaas

Schoorl is een gezellig dorp met enkele hele leuke restaurants en een winkelstraat met alle voorzieningen. Toch, tijdens je vakantie op een van onze parken in en rondom Schoorl is het ook erg leuk om een of meerdere uitjes maken. Op deze pagina vindt je 2 tips voor een dagje uit in de omgeving van Schoorl!

 

Alkmaar is een gezellige stad met pittoreske grachten en bijzondere winkeltjes. Tip: het Fnidsen is het oude winkelgedeelte waar u de leukste boetiekjes zult tegenkomen. En ga ook eens langs bij het Kaas- of Biermuseum, beide zijn de moeite waard. Iedere vrijdagochtend vindt de oer-Hollandse kaasmarkt van Alkmaar plaats. 

 

  • 1480 Foodbar

Als je binnenstapt bij 1480 Foodbar waan je je een beetje in Amerika: veel hout en een stoere uitstraling. Je kunt er de hele dag terecht, vooral voor diner is het echt een aanrader!

Website: http://1480foodbar.nl/

 

  • De Binnenkomer

De Binnenkomer is dé plek van Alkmaar voor een lekkere lunch, een kop koffie of een borrel. Het kleurrijke interieur en de heerlijke gerechten maken dit een van onze favoriete plekjes in Alkmaar!

Website: http://www.debinnenkomer.nl/

 

  • Rotisserie IJkgebouw

Bij dit gezellige restaurant kun je écht heerlijk eten. De gerechten zijn ware kunstwerkjes. Tip: je kunt verschillende kleinere gerechten bestellen om samen te delen, zo kun je nog meer proeven!

Website: http://www.ijkgebouw.nl/home/

 


Museum Kranenburgh in Bergen

Voor een culturele dag uit is Bergen dé plek bij uitstek. Het prachtige dorp ligt vlakbij Schoorl en je vindt er verschillende galeries en musea. Wat ons betreft is museum Kranenburgh hét hoogtepunt van de Bergense musea.

                                                              

Het museum ligt vlak buiten het hart van het dorp en bestaat uit een statig oud herenhuis waar een moderne vleugel tegenaan in gebouwd. Achter het museum is het ‘beeldenbos’ te vinden met verschillende permanente en wisselende kunstobjecten.

 

Er worden jaarlijks verschillende wisselende exposities georganiseerd, naast tentoonstelling van de eigen collectie. Het museum richt zich deels op de “Bergense Schoorl”: een groep kunstenaars die aan het begin van de vorige eeuw naar Bergen kwamen vanwege de inspirerende omgeving en het prachtige licht dat de zee over het dorp schijnt.

 

Bekijk de website voor meer informatie:                              

https://www.kranenburgh.nl