Met de kids naar Ameland

Met de kids naar Ameland

Op Ameland is er voor kinderen volop te doen en beleven. Van een bezoek aan Natuurcentrum Ameland tot lekker zwemmen in de zee of op ontdekking in het Bunkermuseum, we geven je graag een aantal tips.

Water

Kids_Surfen_Dutchen

Water

 

Het lange, brede strand van Ameland is dé plek voor kinderen om te spelen. Heerlijk rennen en springen in de golven of een zandkasteel bouwen aan de vloedlijn. Bij de strandpaviljoens is er veel ruimte om de kinderen lekker te laten ravotten, terwijl je geniet van een schitterend uitzicht op strand en zee.

 

Kids kunnen leren golfsurfen bij Ameland Adventure, waar ze onder begeleiding van ervaren instructeurs de eerste golven gaan trotseren.

 

Bij Klein Vaarwater vind je een populair overdekt zwembad waar kids kunnen zwemmen in 25-meterbad, spetteren in het peuterbad en roetsjen van een waterglijbaan van maar liefst 50 meter.

Kids_Surfen_Dutchen

Avontuur

Blokart-Ameland

Avontuur

 

Loop met kleine kinderen het Krumeltjesspoor(+/- 2 km.) door het Ballumerbos. Kinderen gaan langs de route op zoek naar Krumeltjes, keien met kleine oogjes die 's nachts tot leven komen.

 

Bij Ameland Adventure vind je heel veel leuke en avontuurlijke sport- en strandactiviteiten voor jong en oud. Van blokarten en boogschieten tot surfen en suppen, er is keuze uit ruim 25 verschillende activiteiten.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Blokart-Ameland

Speeltuinen

Speeltuinen_@_Dutchen

Speeltuinen

 

In recreatiegebied De Vleijen kunnen kinderen zich vermaken op de vele speeltoestellen zoals een glijbaan, vlot, klimpaal en een heus kasteel midden in de vijver. Het recreatiegebied bevindt zich tussen Nes en Buren. In de winter kun je er schaatsen!

 

Glij van de extra lange glijbaan en spring van de valtoren in de vorm van de vuurtoren van Ameland. In de Indoor speeltuin bij Klein Vaarwater kunnen kinderen tot 12 jaar zich heerlijk uitleven. 

 

In het Hollumerbos, vlakbij de vuurtoren van Ameland, zijn veel leuke speeltoestellen geplaatst. Bezoek de vuurtoren en laat de kinderen na afloop heerlijk spelen in het bos.

Speeltuinen_@_Dutchen