Natuur, strand en dorpen

Natuur, strand en dorpen

Ameland is een zeer veelzijdige vakantiebestemming. Je vindt er rust en ruimte op het strand, schitterende ongerepte natuur en sfeervolle dorpen als Hollum, Ballum, Nes en Buren. Geniet van het moois wat Ameland te bieden heeft, we geven je graag meer informatie.

Natuur

Het-Oerd---Ameland

Natuur

 

Ameland staat bekend om haar schitterende, ongerepte natuur. Je vindt er vele zeldzame plantensoorten en spot de mooiste vogels. Als je geluk hebt, sta je zelfs oog in oog met een ree!

 

Natuurgebied 't Oerd is het meest indrukwekkende natuurgebied, je vindt hier duizenden vogels temidden van hoge duinen en duinvalleien. Vanaf het hoogste duin Oerdblinkert heb je een schitterend weids uitzicht over de zee. Volg de oranje palen voor de mooiste wandelpaden.

 

In Oost-Ameland vind je Natuurgebied de Hon met haar vele jonge duinen en kwelders. Het landschap is constant aan verandering onderhevig door invloeden van de natuur. Heb jij de lepelaars al gespot? 

 

Wil je meer weten over de Amelander natuur en de onderwaterwereld van de Noordzee? In Natuurcentrum Ameland leer je hier alles over. Op het blotevoetenpad ontdek je op blote voeten de diverse ondergronden die je op Ameland kunt vinden.

 

Het-Oerd---Ameland

Stranden

Stranden_Ameland

Stranden

 

Wie van strand houdt, kan op Ameland zijn hart ophalen. Het eiland beschikt over maar liefst 27 kilometer schone, brede zandstranden welke jaarlijks worden bekroond met De Blauwe Vlag.

 

Het strand van Nes is een echt familiestrand en waarschijnlijk het meest bekende strand op het eiland, vanwege de ligging dichtbij de veerboot. Je vindt er een sfeervol strandpaviljoen.

 

Bij Hollum kun je genieten van een heerlijk weids zandstrand en diverse watersporten zoals zeilen, wind- en kitesurfen. Strijk neer bij beachclub the Sunset en beleef een onvergetelijke zonsondergang.

 

Aan de noordkant van Ameland vind je het badstrand van Buren, waar je fijn kunt zwemmen. Buiten de zwemzone kun je ook goed windsurfen.

Stranden_Ameland