Winteractiviteiten

Winter in Saariselkä, Finland

Winter in Saariselkä, Finland

Saariselkä is een waar winter wonderland gelegen op 250 kilometer boven de poolcirkel. Het is de thuisbasis van het meest noordelijke skigebied van Europa en het uitgestrekte Urho Kekkonen Nationaal Park. Geniet van huskysafari's, spot rendieren, maak een schitterende tocht op de sneeuwscooter en vang een glimp op van het legendarische Noorderlicht.

Husky Safari

Husky-Valo

Husky Safari

 

Ga op een adembenemende huskysafari door het magische winterlandschap en beleef de natuur van heel dichtbij. Maak kennis met de bijzondere, hardwerkende husky’s en leer hoe je zelf de hondenslee kunt besturen.

Husky-Valo

Spot het Noorderlicht

Nordic_light_Valo

Spot het Noorderlicht

 

Eind augustus zakt de zon zo ver onder de horizon dat er weer sterren aan de hemel verschijnen boven Finland. Met de terugkeer van de sterren ontstaat een van de meest magische verschijnselen van het noorden: het Noorderlicht. Deze heldere dansende schimmen, ook bekend als aurora borealis, verschijnen als groene of paarse golven van helder licht aan de hemel. Je beste kans om een glimp van het Noorderlicht op te vangen is bij een heldere hemel in de wintermaanden.

Nordic_light_Valo

Rendier experience

Rendier_Valo_jpg

Rendier experience

 

Rendieren zijn ongetwijfeld hét symbool van Lapland. Niet zo gek, want Lapland telt meer rendieren dan inwoners. Tijdens een rendier experience kun je deze vriendelijke dieren van dichtbij ontmoeten en leer je alles over hun gewoontes en het rendierhoeden. Tijdens een rit door het schilderachtig besneeuwde bos kun je lokale rendieren zien grazen.

Rendier_Valo_jpg

Sneeuwschoenen avontuur

Snow shoe 2

Sneeuwschoenen avontuur

 

Bind je sneeuwschoenen onder en ga te voet op pad om de adembenemende natuur te verkennen. Voel het kraken van de verse sneeuw onder je voeten en wandel door het magische winterlandschap.

Snow shoe 2