Zomer Valo Finland

Zomer in Saariselkä, Finland

Zomer in Saariselkä, Finland

In de zomer is het in Saariselkä heerlijk vertoeven. De middernachtzon gaat niet onder en hierdoor schijnt de zon de hele dag volop. Maak eindeloze wandelingen door de prachtige natuur, neem een verfrissende duik in een meer, maak kennis met de rendieren en geef je over aan het buitenleven. Er zijn veel leuke outdoor activiteiten te doen zoals fietsen, kanoën, vissen en raften.

Hiking

Hiking_Valo

Hiking

 

Ontdek de wildernis, beklim hooggebergtes en trotseer riviervalleien. In Nationaal Park Urho Kekkonen maak je de mooiste hikingtochten door de ongerepte natuur op soms wel 500 meter hoogte. Je vindt meer dan 200 kilometer aan themapaden, ideaal voor dagtochten en trailrunning. De top van de Kaunispää is ook met de auto te bereiken en biedt een spectaculair uitzicht over het Nationaal Park, Sompio Strict Nature Reserve en de Hammastunturi wildernis.

Hiking_Valo

Vissen

Fishing_Valo

Vissen

 

De heldere rivieren, ongerepte beken en mooie meren van Noord-Lapland zijn prachtig en zitten vol vis. Vissers van alle niveaus kunnen hun hart ophalen met vissoorten als zalm, forel, zeeforel, witvis, snoek en baars. In de zomermaanden kun je dankzij de middernachtzon dag en nacht vissen. Je geniet van een adembenemend uitzicht op het omringende landschap.

Fishing_Valo

Goud zoeken

Gold panning_Valo

Goud zoeken

 

Ervaar de opwinding van goudkoorts tijdens een goudzoekersexcursie. Met de hulp van een ervaren, lokale gids kun je kennis maken met de geschiedenis van het goudzoeken in Noord-Lapland. Goudzoeken is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Gold panning_Valo