Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Lauwersoog is een verrassend veelzijdige vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige natuur en het unieke 'Dark Sky Park' met een schitterende sterrenhemel. Het waddeneiland Schiermonnikoog en steden als Groningen en Dokkum vind je in de directe omgeving. We geven je graag meer informatie.

Natuur & bezienswaardigheden

Lepelaars

Natuur & bezienswaardigheden

 

Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied. Het kenmerkende open en uitgestrekte landschap is een aantrekkelijk leefgebied voor vele dieren en planten, waaronder honderdduizenden vogels.

 

Activiteitencentrum Lauwersnest is het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal Park Lauwersmeer. In en rond het activiteitencentrum vind je veel informatie over vogels en het Dark Sky gebied. Ook zijn er vele wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

 

Sinds 2016 is Nationaal Park Lauwersmeer benoemd als ‘Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers 's nachts welkom zijn om die duisternis te beleven. Het Lauwersmeer is een van de laatste plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt, zodat er 's nachts een heldere sterrenhemel te zien is. Op sommige dagen is hier zelfs het Noorderlicht te zien! Je vindt er zogenaamde hemelplatforms om dit te bewonderen; overdag spot je hier vogels en heb je schitterend uitzicht op het gebied. 

Lepelaars

Dagje Schiermonnikoog

enric-moreu-1gAG7_8ePsI-unsplash

Dagje Schiermonnikoog

 

Tijdens je verblijf in Lauwersoog mag een bezoek aan Schiermonnikoog niet ontbreken. Vanuit de haven kun je 5x per dag met de boot naar Schiermonnikoog, een heerlijk dagje erop uit!

 

Het eiland biedt ongerepte bossen en duinen vol geurige bloemen, een oneindig strand, unieke wadplaten en polders met een grote diversiteit aan vogels.

 

Schiermonnikoog kent een rijke geschiedenis, wat nog terug te zien is in het dorpje Schiermonnikoog, ook wel Oosterburen genoemd.

enric-moreu-1gAG7_8ePsI-unsplash