Met de kids

Met de kids naar Drenthe

Met de kids naar Drenthe

In Drenthe is er voor kinderen volop te doen en beleven. Van één van de meest populaire dierentuinen van de wereld tot lekker zwemmen in de natuur of op avontuur in een klimpark, we geven je graag een aantal tips.

Water

Dutchen-Zeegser-Duinen-kano

Water

 

In Drenthe kun je heerlijk zwemmen in de vele natuurlijke zwemmeertjes midden in de natuur. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen wanneer je op pad gaat. Het Zuidlaardermeer is het grootste meer van Drenthe en biedt volop mogelijkheden voor liefhebbers van watersport.

 

Ontdek Drenthe vanaf het water! Maak samen een schitterende kanozwerftocht door unieke natuurgebieden en bereik via slingerende slootjes de rivier de Hunze. Je kunt kiezen uit kayaks, dubbelkayaks of een Canadese kano. Leuk voor het hele gezin!

 

Het Drenthe Experience Adventure Park is het grootste open waterpark van Nederland. Kom klimmen, klauteren en glijden of probeer eens het waterschansspringen! Op het land kun je je uitleven op de Bigairbag trampolines.

Dutchen-Zeegser-Duinen-kano

Avontuur

Dutchen-Zeegser-Duinen-Omgeving-klimbos

Avontuur

 

Drenthe biedt maar liefst 7 uitdagende klimparken waar je je via touwen en houten slingerpaden tussen de toppen van de bomen begeeft. Ook zijn er in de omgeving veel leuke speelbossen en belevingspaden voor de wat kleinere kinderen.

 

The Nature Game is een magische game die je op de tablet kun spelen. Tijdens deze game leer je van alles over de prachtige natuur van het Nationaal Park en je ontdekt plekken die voor de ‘normale’ wandelaar verborgen blijven. Leuk voor het hele gezin!

Dutchen-Zeegser-Duinen-Omgeving-klimbos

Attractieparken en speeltuinen

Dutchen-Zeegser-Duinen-Omgeving-1

Attractieparken en speeltuinen

 

Attractiepark Drouwenerzand staat garant voor een hele dag speelplezier met de kinderen. Er zijn volop attracties en speeltoestellen voor kinderen vanaf 3 jaar. Beleef de Hunebedbaan of ga voor een adrenalinekick in de ‘Freak Out’.

 

Op vakantie in Drenthe met jonge kinderen? Breng dan zeker een bezoek aan het Rijk der Kabouters, een interactief kabouterbos met speeltuin, of het Sprookjeshof in Zuidlaren, een nostalgisch familiepark met een sprookjesbos, binnen- en buitenspeeltuin en kinderboerderij.

 

Ook speel- en ijsboerderij de Drentse Koe, uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe, is ideaal voor een dagje uit met kinderen.

Dutchen-Zeegser-Duinen-Omgeving-1