Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Drenthe is een zeer veelzijdige vakantiebestemming. Je vindt er rust, ruimte en schitterende, ongerepte natuur maar ook steden als Groningen en Assen bereik je binnen een half uurtje rijden. Geniet van het moois wat Drenthe te bieden heeft, we geven je graag meer informatie.

Natuur & bezienswaardigheden

Dutchen-Zeegser-Duinen-sportief

Natuur & bezienswaardigheden

 

Nationaal Park de Drentsche Aa is een uniek ongerept natuurlandschap, welke wordt doorkruist door een eeuwenoude, slingerende beek langs schitterende heidevelden, bosmeertjes en karakteristieke esdorpen zoals Zuidlaren en Taarlo.

 

Tijdens een natuurwandeling of fietstocht kun je genieten van prachtige insecten, bloemen en planten en bijzondere dieren spotten zoals bevers, otters en ijsvogels. Er zijn vele routes beschikbaar.

 

Op het Balloërveld sta je onverwacht oog in oog met een kudde van 400 Drentsche heideschapen, die zich hier huisvesten en er toe bijdragen dat het heidelandschap gevarieerd blijft.

 

De Hunebedden in het natuurgebied onthullen de rijke geschiedenis van het gebied; volg een route langs de 52 Hunebedden of spot de Big Five.

Dutchen-Zeegser-Duinen-sportief