Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten

Aan het Uitgeestermeer en in de omgeving is er volop te doen en te beleven, ook met kinderen. Van suppen, kanoën en varen op het meer tot een bezoekje aan de Zaanse Schans. We geven je graag een aantal tips.

 

Tijdens de zomermaanden hebben we een spannend en actief programma samengesteld om je verblijf op Vakantiepark de Hoop nog leuker te maken.

 

Bekijk snel het programma >

Wandelen

Wandelen_De Hoop

Wandelen

 

De omgeving van Erfgoedpark De Hoop is een geliefde plek voor wandelliefhebbers. Maak een mooie wandeling langs het Uitgeestermeer of ga op ontdekking door de weilanden, bossen, duinen en langs het strand. In Heemskerk, een nabijgelegen dorp in de buurt van Uitgeest, wandel je door het Noord-Hollands Duinreservaat en het beschermde vogelgebied waar je verschillende weidevogels kunt spotten. 

Wandelen_De Hoop

Suppen & kanoën

Dutchen_Erfgoedpark De Hoop_Sfeer 2

Suppen & kanoën

 

Stand Up Paddling, ook wel 'suppen' genoemd, is de laatste jaren een populaire watersport geworden. Met een SUP-board kun je staand peddelen op een board, actief bewegen en de omgeving van het Uitgeestermeer op een prettige manier verkennen. Pak ook eens een kano, verken schitterende routes en laat je verassen door de pittoreske dorpjes in de omgeving. SUP-boards en kanoes zijn er gratis beschikbaar op het park. 

Dutchen_Erfgoedpark De Hoop_Sfeer 2

Zwemmen

dutchen-de-hoop-juni-2022-sfeer 26

Zwemmen

 

Aangrenzend aan Erfgoedpark De Hoop vind je het (openbare) Zwaansmeer. Hier is het op een zonnige dag heerlijk vertoeven aan het water. Het grasveld en het ondiepe water maakt dit een geweldige speel- en picknickplek voor families met (jonge) kinderen.

dutchen-de-hoop-juni-2022-sfeer 26

Luchtoorlog museum

Fort Veldhuis

Luchtoorlog museum

 

Het luchtoorlog museum Fort Veldhuis vertelt het verhaal over de luchtoorlog in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar veel vliegtuigen tijdens hun missie zijn neergestort. In Fort Veldhuis worden de onderdelen van de vliegtuigen op een prachtige manier tentoongesteld. Je krijgt een goed beeld krijgt van een belangrijke periode uit de geschiedenis.

 

Fort Veldhuis