Park Borntal

Park Borntal, Harzgebergte

Park Borntal, Harzgebergte

Aan de rand van het Harzgebergte, Duitsland, wordt in de plaats Bad Sachsa een uniek park ontwikkeld met 83 ecolodges. De lodges zijn gesitueerd op een heuvel, waardoor je vanuit jouw vakantiewoning van een prachtig uitzicht kunt genieten. Via romantische paadjes en onder ruisende dennenbomen loop je zo de overweldigende natuur in. 

Vakantievieren te midden van overweldigende natuur

 

Bad Sachsa is een kleine stad en kuuroord op de zonnige, zuidelijke rand van het Harzgebergte in Duitsland. Door zijn klimaat en ligging te midden van tot wel 600 meter hoge bergen, is Bad Sachsa de ideale plek voor zowel een ontspannen als een actieve vakantie in elk seizoen. Ga op ontdekkingstocht door de dichte loof- en naaldbossen, langs wilde bergbeken en kliffen. Geniet van de stilte die alleen door het roepen van de Zwarte Specht en Moeraswinterkoning wordt doorbroken. Gun jezelf het prachtige uitzicht vanaf de legendarische Brocken na een flinke klim. 

 

Vanwege zijn hoge ligging is Bad Sachsa in de winter een waar paradijs voor langlaufers, snowboarders en rodelaars. De Ravensberg heeft drie skiliften en kindvriendelijke pistes. De pistes hebben aansluiting op de 42 km lange Südharzloipe. Ook sneeuwschoenwandelingen door het prachtig winterlandschap zijn mogelijk. Op de bosrodelbaan kunnen kleine wintersportfans van de afdalingen genieten. Voor apres ski kan je terecht bij een van de gezellige bars in Bad Sachsa.

 

Een groot deel van de Harz is beschermd natuurgebied. In de zomermaanden halen wandelaars hun hart op en volgen het uitgebreid netwerk met 9.000 kilometer aan wandelpaden.

Ook mountainbikers vinden bij 2.200 km aan parcours hun ideale route met verschillende moeilijkheidsgraden. Vanuit Bad Sachsa zijn individuele mountainbike routes toegankelijk evenals de 74 routes van de Volksbank-Arena-Harz.

 

Park Borntal grenst aan de beschermde oerbossen en door het park loopt een kleine beek met flinke hoogte verschillen. De woningen zijn voorzien van een hoge vide, een haard en een riant terras. Elke lodge heeft een prachtig uitzicht over de omringende natuur.

 

Park Borntal is momenteel in ontwikkeling.