Herfst in ’t Gooi

Herfst in ’t Gooi

annie-spratt-ko30VIRDbGQ-unsplash1

De herfst tovert het Gooi om in een ware zee van kleur. Met zijn bossen, meren en historische dorpen biedt deze regio volop mogelijkheden om optimaal te genieten van de gezelligheid van dit jaargetijde. In deze blogpost nodigen we je uit om samen met ons de leukste herfstactiviteiten op en rond Park Gooilanden te ontdekken, van wandelingen door gekleurde bossen tot ontspannende uurtjes in de sauna. Maak je klaar om de magische herfstsfeer van deze regio te ervaren!

 

Struinen over de landgoederen

De herfst is de mooiste tijd van het jaar om de Gooise landgoederen te verkennen. In totaal grenzen hier 10 buitenplaatsen uit de 17e en 18e eeuw aan elkaar en vormen tezamen een uitgestrekt wandelgebieden. Kleurrijke bossen, statige huizen en de bijzondere flora en fauna maken een tocht hier tot een ware traktatie. Begin je wandeling bij het bezoekerscentrum Gooi & Vechtstreek en warm daarna op met een kop warme chocolademelk in restaurant Brambergen. Tip voor gezinnen: de Paddenstoelsafari en het speelbos naast restaurant Brambergen. 


Tijd voor musea

Het Singer Museum is een gerenommeerd museum in het pittoreske Laren. Dit museum huisvest werken van de School van Barbizon, Amerikaanse schilders en impressionistische Nederlandse kunstenaars. Een ander  museum dat op zijn mooist is in de herfst, is het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn.

 

Indoor spelen

Als het weer niet meewerkt, hoeven gezinnen zich niet te vervelen.. Er zijn genoeg mogelijkheden om je binnen uit te leven. Wat dacht je van een bezoek aan het unieke indoor trampolinepark Flight Deck 53 in de Clemenskerk in Hilversum of de indoor speelparadijzen als Spelekids in Hilversum en Monkeytown in Bussum. Voor alle waterratten is zwembad De Zandzee in Bussum een geweldige plek voor regenachtige dagen. Voor de kleintjes is er een Nijntje bad. Aanbevolen restaurants met kinderspeelruimte zijn Bruis in Blaricum, Leuk in Bussum en Het Pannenkoekenhuys in Nederhorst den Berg.


pancake1

Rondom Lage Vuursche

Het bosgebied rond het dorp is een populair wandelgebied en ook mountainbikers komen hier aan hun trekken. Onze tip: Huur een mountainbike bij het mountainbike verhuur bij Theehuys ’t Hooge Erf en start het 11,5 km lange mountainbikeparcours. Na je mountainbiketocht drink je nog een iets bij het gezellige Theehuis (reserveren aanbevolen).

 

Een leuke bestemming voor voor het hele gezin is Midgetgolftuinen Lage Vuursche, waar je minigolf op een nieuw niveau kunt beleven. Drie 18-holes banen met fantasierijke hindernissen in een parkachtige omgeving maken het minigolfavontuur uiterst vermakelijk. Voor wie graag klimt biedt het Klimbos van Gooi-Eemland met zijn hoge touwenparcours op 7 routes pure sensatie!. Na afloop is Buiten in de Kuil of pannenkoekenrestaurant De Vuursche Boer in Lage Vuursche een aanrader. 


Pure ontspanning

Wanneer de natuur langzaam in winterslaap gaat, kan de versnelling iets omlaag. Een verblijf op Suitelodges Gooilanden is hier perfect voor. Omgeven door groen, maar toch dicht bij de stad, van alle gemakken voorzien en desgewenst met eigen wellnessfaciliteiten zoals een sauna of whirlpool. Een avondje sauna of marshmallows roosteren bij de vuurschaal geeft je ontspanning voor geest en lichaam.

 

Spa Sereen aan de rand van de Maarsseveense Plassen ligt op slechts 20 minuten rijden van de Suitelodges, Dé perfecte plek voor een onvergetelijke dag pure wellness met uitzicht op het meer.