Duurzaam schoonmaken bij Dutchen

Duurzaam schoonmaken bij Dutchen

Schoonmaak keurmerk Dutchen 

 

Bij Dutchen zijn we altijd op zoek naar een goede balans tussen het comfort voor de gasten, goed hygiënisch schoon en goed voor het milieu. Wij gebruiken voor 90% microvezeltechniek waarbij geen schoonmaakmiddel gebruikt hoeft te worden. Bij hardnekkig vuil gebruiken wij zo veel mogelijk biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel met EU Ecolabel maar soms moeten we helaas wel een hardnekkiger desinfecterend schoonmaakmiddel gebruiken om de hygiëne te bewaken. 

Alle woning(en) op elk park hebben een checklist die elke wissel helemaal afgewerkt moet worden. Daarnaast maken wij meerdere keren per jaar de periodiek schoon, lappen we de ramen en geven we de woningen een Ozon behandeling. Ozon is de milieuvriendelijke manier om bacteriën en virussen te bestrijden. In principe is Ozon niets anders dan zuurstof (O2) waaraan zich door elektrische hoogspanning >10.000 Volt een extra zuurstof atoom heeft gekoppeld, waardoor er een Ozonmolecuul ontstaat (O3). In de natuur wordt Ozon geproduceerd bij bepaalde chemische reacties. Het bekendste voorbeeld is de Ozonlaag, hier wordt Ozon geproduceerd door de ultraviolet stralen (Uv-stralen) van de zon. Maar Ozon wordt ook gemaakt bij onweersbuien, door de extreem hoge voltages die hiermee gepaard gaan. De frisse geur die men ruikt na en onweersbui is Ozon. Ozon hebben we in Coronatijd tussen de wissels heel vaak gebruikt. 

 

Check-out en check-in

De tijd tussen het vertrek van de ene gast en de aankomst van de volgende gast zit slechts 5 uur tijd. En soms zelfs minder tijd omdat gasten een late check-out boeken of een vroege check-in, dat vergt en een goede planning en een topteam. Onze Dutchies kunnen de hoge tijdsdruk goed aan. We werken zoveel mogelijk met vaste krachten, waardoor het werk met maximale efficiëncy uitgevoerd wordt. We zorgen dat het vakantiehuisje in de korte tijd tussen check-out en check-in perfect schoonmaken. 

Daarom vragen wij een gasten om de vaatwasser te vullen en aan te zetten, de vuilnis weg te brengen en overgebleven boodschappen mee naar huis te nemen. 

 

Onze top Dutchies

Werken in de schoonmaak wordt soms wel eens ondergewaardeerd maar bij Dutchen niet. Of ze nou via een extern bedrijf of bij ons in dienst; we zorgen goed voor ze. Wat hoe mooi onze woningen ook zijn en hoe goed u te wordt wordt gestaan een de receptie of telefoon, als een woning niet goed schoon is gaat er iets helemaal mis. Als u iets niet helemaal goed aantreft in de woning? Laat u het ons dan weten? Dan kunnen we onze toppers hierop tippen en het voor u herstellen. Ben je blij met de schone woning? Dan horen wij het ook graag zodat we de toppers kunnen complimenteren. 

 

Geseald linnen 

Dutchen is een van de enige partijen met vakantiewoningen waarbij bijna geen linnen wordt geseald. Dat scheelt bij een 4 persoonswoning 10 zakjes plastic. 

 

Service sets

 

Bij aankomst op onze vakantieparken krijgt u per woning een papierentasje met artikelen die handige zijn of wel eens vergeten worden door gasten. Zo zit er koffiecups (biologisch afbreekbaak en kunnen de groenbak), thee, zout en olijfolie is voor de eerste dag. Maar ook een 100% biologisch afwasmiddel, vuilniszak, doekje en een biologisch afbreekbaar schuursponsje gemaakt van kokos (die mag in de groenbak).