Vakantiehuis Loosdrecht

Natuur & omgeving

Natuur & omgeving

Loosdrecht is een heerlijke plek om te genieten en tot rust te komen. Het is centraal gelegen en hierdoor een goede uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Verken de prachtige omgeving op de fiets of ontdek de mooiste plekjes vanaf het water. Ook een dagje naar Amsterdam, Utrecht en Amersfoort behoort tot de mogelijkheden.

Natuur & bezienswaardigheden

Omgeving6-web

Natuur & bezienswaardigheden

 

Vakantie aan de Loosdrechtse Plassen betekent genieten van watersport, rust en natuur in een weidse, waterrijke omgeving. Schitterende moerasbossen en rietovers wisselen elkaar af en liefhebbers van wandelen, fietsen, varen en kanoën in de natuur kunnen hier hun hart ophalen. Ga op ontdekking bij de Vuntus en Breukeleveense Plas en spot bijzondere vogels en prachtige waterplanten.

 

We werken samen met het Goois Natuur Reservaat. Het is een ideaal vertrekpunt voor schitterende fietstochten en wandelingen in de omgeving. Over lanen en bospaadjes wandel je langs landhuizen die ooit toebehoorden aan rijke Amsterdamse kooplieden. Kinderen raken al hun energie kwijt in Speelnatuur van OERRR, pal naast het bezoekerscentrum.

 

Omgeving6-web

Activiteiten op het land

Golf-web

Activiteiten op het land

 

De buitenplaatsen van ´s Graveland zijn een mooie bestemming voor een ontspannen fietstocht. Ook het pittoreske plaatsje Ankeveen, dat bruist van de activiteiten, is prachtig om te bezoeken.

 

De Hilversumsche Golf Club ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is ruim 100 jaar oud en het historische karakter vind je terug op alle holes. Je kunt hier doordeweeks als dagcontribuant komen golfen.

 

Het Nederlands Vestingmuseum bevindt zich op een erfgoedlocatie uit de 17e eeuw en is nog grotendeels in haar oorspronkelijke staat. Op het buitenterrein kun je wandelen in een parkachtige omgeving en genieten van het fraaie uitzicht over de vestingwerken. In de kazematten bekijk je de wisselende exposities van het museum.

 

Kasteel Sypesteyn is een oase van rust midden in het Vecht en Plassengebied. Het Rijksmonument heeft een prachtige tuin en leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling en kopje thee op het terras. Het kasteel beschikt over een fascinerende kunstcollectie en is een must voor liefhebbers van porselein.

Golf-web