Öland

Beach Resort Öland, Zweden

Beach Resort Öland, Zweden

Oude molens, pijnboombossen, een kalkstenen kust en overal zee! Het platte en zonnige eiland Öland in Zweden is een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie. In het zuidelijke deel van dit eiland wordt, op letterlijk een steenworp afstand van de Oostzee, een kleinschalig park ontwikkeld met bijzonder vormgegeven Sea Lodges.

Sea lodges met uitzicht op de Oostzee

 

De Sea Lodges van Beach Resort Öland kenmerken zich door een stoere houten afwerking, grote raampartijen en aan twee zijden een ruime veranda waar het buitenleven lonkt. Op de begane grond van de woning bevindt zich een living met open keuken en een gezellige haard, een badkamer met inloopdouche, een aparte sauna en een slaapkamer met 2-persoons bed. Via een trap bereikt u de tweede verdieping met bergruimte en twee slaapplekken.

Het parkterrein is kleinschalig, maar de kavels zijn bijzonder ruim opgezet. Daardoor is er vanuit iedere living en veranda zicht op het water van de Oostzee. Het park is direct gesitueerd aan een strandje en ligt op loopafstand van het centrum van dorp Mörbylånga met winkels en jachthavens. 

 

Öland is met haar pittoreske dorpen, stenen muren, kastelen en kerken, windmolens en natuurlijk het weidse landschap bijzonder fotogeniek te noemen. Het landschap leent zich uitstekend voor het maken van mooie fiets- en wandeltochten langs ‘exotische’ kustlijnen, bossen en cultureel erfgoed. Het is er altijd een levendige boel: fietsers, wandelaars of nieuwsgierige koeien. Borgholm staat bekend om haar zomerfeesten. In de lente en eind september komen duizenden vogelaars naar het langgerekte eiland om de passerende trekvogels te spotten. 

 

Het typische agrarisch landschap van Zuid-Öland is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoek waard. 

 

Beachresort Öland is momenteel in ontwikkeling.