Wellnessweekend in een vakantiehuis

Wellnessweekend in een vakantiehuis

AdobeStock_194027413 - wellness koppel

Even ontsnappen van de dagelijkse drukte en stress en je zorgen helemaal achter je laten. Nieuwe kracht opdoen in een natuurrijke, rustgevende omgeving en helemaal onderdompelen in luxe en wellness. Klinkt als een droom? 

 

Bij Dutchen kan deze droom zomaar werkelijkheid worden! De luxe vakantievilla's van Dutchen zijn de ideale plek voor een wellnessweekend in een vakantiehuis, samen met je partner of met vriendinnen. Alle vakantievilla’s bevinden zich op bijzondere locaties langs de kust of bij prachtige natuur. Elke vakantievilla is uniek niet alleen vanwege de architectuur maar ook vanwege de luxe inrichting. Veel vakantiehuizen hebben hun eigen wellness faciliteiten zoals een whirlpool, sauna of stoombad - ideaal voor een volledig verzorgd wellnessweekend in een vakantiehuis.  

 

Om van je wellnessweekend in een vakantiehuis een onvergetelijk succes te maken hebben we nog een aantal tips voor je:


Wellness tip 1: Bereid je wellnessweekend voor

Het perfecte wellnessweekend in een vakantiehuis vraagt wat voorbereiding. Bereid vooraf een playlist met ontspanningsmuziek voor, bedenk wat in het vakantiehuis aanwezig is en wat je allemaal nodig hebt, breng kaarsen en lekker en gezond eten mee. 

 

Wellness tip 2: Zorg voor een ontspannen atmosfeer

Als je aankomt op de locatie voor het wellnessweekend in een vakantiehuis, probeer dan meteen de juiste atmosfeer te creëren. Zorg voor een lekkere binnentemperatuur, leg de handdoeken op de verwarming, zet  ontspanningsmuziek en steek een paar kaarsen aan. Leg je telefoon buiten bereik of zet hem zelfs helemaal uit. Even helemaal in het hier en nu. 

 

Wellness tip 3: Eet lekker en gezond

Lekker en gezond eten gaan prima samen. Welzijn en je goed in je lichaam voelen heeft ook veel met voeding te maken. Dus zet je wellnessweekend in een vakantiehuis in het teken van goed en lekker eten. Start je dag bijvoorbeeld met warme havermout uit de oven met rood fruit. Lekker en makkelijk, je hebt hier maar een paar ingrediënten voor nodig. Een lekkere frisse en gezonde lunch is een salade met gekleurde bietjes en geitenkaas. Als tussendoortje zet je een plank met seizoensfruit klaar. In de avond geniet je van een heerlijke aubergine en zongedroogde tomatenstoof, die je makkelijk in een pan kan bereiden. Als nagerecht raden wij de happiness mousse aan, die door de toevoeging van banaan en avocado, naast ontzettend lekker, ook nog hartstikke gezond is. 

 

Wellness tip 4: Trakteer uw huid op een wellnessmoment

Huidmaskers zijn makkelijk zelf gemaakt en geven snel effect. Binnen minuten ziet je huid er gezonder, frisser en beter uit. Was je gezicht, breng een masker aan en laat het intrekken. Afhankelijk van de inwerktijd van het masker spoel je daarna je gezicht zorgvuldig af met water. Peelings bevrijden de huid van dode huidcellen en helpen bij de natuurlijke regeneratie. Met twee kopjes suiker, twee eetlepels zeezout en tien eetlepels olijfolie maak je een suikerpeeling zelf. Hydrateer de huid vervolgens met een fijne hydraterende crème.

 

Wellness tip 5: Ga naar de sauna

Lekker zweten in de sauna is goed voor je! Zo zorgen de klassieke Finse sauna’s voor een goede weerstand en algehele gezondheid, terwijl infrarood sauna's’ extra goed zijn voor je spieren. Neem een warm voetenbad om je lichaam op de sauna voor te breiden. Vervolgens douche en droog je goed af voordat je de sauna betreedt. Leg je handdoek zo op de bank dat je huid niet in direct contact met het hout komt. Blijf 8-12 Minuten per keer in de sauna, maximaal 15 minuten. Neem een koude douche na het verlaten van de sauna. Laat je lichaam goed afkoelen en relax een tijdje in een badjas voordat je opnieuw de sauna ingaat. Bij Dutchen vind je een breed aanbod aan vakantiehuizen met privé sauna. De privésauna is bij een deel van de vakantievilla’s in de tuin gelegen, bij andere villa’s is de sauna in de woning zelf te vinden.

 

Wellness tip 6: Neem een bad

Een warm bad zorgt voor de ultieme ontspanning voor lichaam en geest. In een ligbad, zoals beschikbaar in de Suitelodges Gooilanden, kun je de ontspannende werking van het bad door heerlijk geurende producten extra versterken. Als je een zeezout of melkbad neemt, doe je bovendien nog iets voor je huid. Voor het melkbad giet je 1 liter melk, 3 eetlepels honing en amandelolie in het badwater. 

Ook een bad met whirlpool zorgt voor ontspanning en biedt vooral in de koudere maanden een zeer prettig contrast met de frisse buitenlucht.

 

Wellness tip 7: Duik de natuur in

In Japan weet men het allang: de weg naar een gelukkig en gezond leven, leidt door het bos. ‘Shinrin-yoku’ oftewel ‘bosbaden’ is het jezelf ter meditatie bewust onderdompelen in het bos, wat voor een ultieme ontspanning zorgt. Zoek tijdens je wellnessweekend in een vakantiehuis dus ook regelmatig de natuur op en probeer deze bewust waar te nemen zodat de dagelijkse drukte en zorgen even worden vergeten.

 

Wellness tip 8: Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust maakt het wellnessweekend in een vakantiehuis compleet. De vakantiehuizen van Dutchen zijn allemaal met bedden met comfortabele matrassen uitgerust en liggen op rustige locaties zodat je ongestoord van straats- en omgevingsgeluiden kunt slapen. Eindig de dag met een feel good drink en een goed boek, zodat je ontspannen in slaap valt. Zet de volgende ochtend geen wekker en slaap bewust uit.